در هفته عقیدتی – سیاسی سپاه پاسداران و در آستانه روز کارگر جمعی ازاعضای شورای بسیج رسانه از دفتر نمایندگی روزنامه کار و کارگر دیدار کردند.
این دیدار دوستانه با هدف تکریم و خدا قوت به جامعه کارگری انجام شد تا نقش و اهمیت این قشر از جامعه را نشان دهد.
مسئول سازمان بسیج رسانه در این دیدار ضمن تشکر از زحمات مسئول دفتر نمایندگی روزنامه کارو کارگر ب لزوم پیگیری مطالبات به حق کارگران استان تاکید کرد.
محمد کشاورز افزود: رفع مشکلات کارگران یکی از گام های رونق تولید است.
وی افزود: امیدوارم که امسال با عزم راسخ مسئولان استان ضمن جلوگیری از تخلف برخی از واحد های تولیدی مشکلات و موانع مابقی واحد های تولیدی که دچار بحران هستند نیز رفع شود.
ماه: آوریل 2019
مسئول سازمان بسیج رسانه قزوین برنامه های هفته عقیدتی – سیاسی سپاه را در این سازمان تشریح کرد
محمد کشاورز ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و گرامیداشت سالروز شهادت شهید مطهری و روز معلم، برنامههای گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی در سازمان بسیج رسانه استان قزوین را تشریح کرد.
وی با تأکید بر مطالعه کتب شهید مطهری و ترویج تفکر این معلم بزرگ تاریخ انقلاب اسلامی اظهار کرد: دشمنان ما به دنبال ناکارآمد نشان دادن اسلام ناب به جهانیان هستند و با مبارزه با روحیه انقلابی به ترویج بیتفاوتی در جوامع اسلامی کمک میکنند.
مسئول سازمان بسیج رسانه قزوین بیان کرد: دشمنان انقلاب دائماً به دنبال تخریب و مسخ باورهای دینی ما در جامعه اسلامی هستند و تمام سعی و تلاششان این است که روزی به این هدف برسند؛ لذا در سپاه و بسیج بهعنوان مدافعان و بازوان انقلاب اسلامی کارهای خوب و ارزشمند و جامعی جهت مقابله با این نقشههای دشمن صورت میگیرد.
کشاورز گفت: در راستای کمک به معرفی بیشتر افکار و اندیشههای استاد شهید مطهری، مسابقه کتابخوانی با موضوع «مفهوم آزادی عقیده» که بخشی از کتاب آینده انقلاب اسلامی است، برگزار میشود. این جزوه مختصر ولی پرمحتوا بهصورت پیدیاف در فضای مجازی منتشر شده است و علاقهمندان میتوانند پاسخنامه سوالات مطرحشده را بهصورت پیامکی (۶۶۰۰۰۲۸۸۳۹) یا حضوری تا تاریخ شانزدهم اردیبهشت به دفتر سازمان ارائه کنند.
مسئول سازمان بسیج رسانه استان قزوین با اشاره به اهمیت مباحث اعتقادی و اخلاقی در بسیج، دیدار اصحاب رسانه با نماینده ولیفقیه در استان را یکی از برنامههای این سازمان اعلام کرد که در روز چهارشنبه یازدهم اردیبهشت از ساعت ۱۱ صبح در دفتر امامجمعه برگزار میشود و در پایان مباحث مطرحشده مسابقه حضوری با جوایز نقدی برگزار خواهد شد.
وی با اشاره به نقش رسانهها بهعنوان یکی از مهمترین عوامل پیشبرد اهداف گام دوم انقلاب اسلامی عنوان کرد: در راستای تبیین این نقش و آشنایی بیشتر اصحاب رسانه با آرایش جدید رسانههای دشمن اولین نشست از سلسله نشستهای «دفاع همچنان باقیست»، در سال ۹۸ با حضور عبدالله گنجی مدیرمسئول روزنامه جوان در روز چهارشنبه هجدهم اردیبهشت از ساعت ۱۸ در سالن جلسات شهید حسنپور واقع در چهارراه بنیاد شهید، سپاه ناحیه قزوین برگزار میشود.
کشاورز با اشاره به شعار و راهبرد سال ۹۸ ظرفیت رسانهها را در جهت رونق تولید با تشویق جامعه به مصرف تولیدات داخلی را مؤثر دانست و اظهار کرد: با توجه به گرامیداشت هفته کارگر بازدید اصحاب رسانه از یکی از کارخانههای مهم استان و نیز بازدید از سرپرستی روزنامه کار و کارگر در دستور کار سازمان بسیج رسانه قرار دارد.
مسئول سازمان بسیج رسانه استان قزوین در پایان دیدار جمعی از اصحاب رسانه با مسئول دفتر نمایندگی ولیفقیه در سپاه استان و نیز کمک به تولید و انتشار مطالب مرتبط با این هفته در رسانهها و فضای مجازی را از دیگر اقدامات سازمان بسیج رسانه در استان قزوین برشمرد.
دیدار اعضای سازمان بسیج رسانه با هیئت رییسه سپاه صاحب الامر استان قزوین
اعضای سازمان بسیج رسانه به همراه جمعی از خبرنگاران استان با هیئت رییسه سپاه صاحب الامر قزوین دیدار داشتند.
این دیدار در روز بیستم فروردین ماه در محل سپاه صاحب الامر استان برگزار شد.
فرمانده سپاه صاحب الامر استان در این دیدار که به مناسبت روز پاسدار برگزار شد گفت: دشمن هیچگاه به اهداف خود نرسیده و اهداف او هرگز محقق نخواهد شد.
سردار
شاهرخی افزود: دشمن به دنبال
تفرقه پراکنی میان ملت ایران است اما اقدامات نابخردانه آنها موجب ایجاد انسجام و
وحدت در میان مردم میشود
وی با بیان اینکه
تصمیمات دشمن ناشی از خطای آنها در محاسباتشان است تأکید کرد: اشکال بزرگی که در
افکار دشمن وجود دارد این است که تصور میکنند سپاه یک سازمان نظامی است درحالیکه
هویت و موجودیت سپاه با مردم معنا پیدا میکند.
فرمانده سپاه صاحب الامر استان گفت: سپاه فرزند همین مردم است و
در واقع ملتی که انقلاب را ایجاد کرده و آن را ادامهدار کرده است سپاه را به وجود
آورده است
سردار شاهرخی با بیان
اینکه پشتوانه اصلی سپاه همین مردم هستند، بیان کرد: سپاه در خدمت اهداف ملت خواهد
بود و همواره در کنار مردم فعالیت میکند
وی افزود: مردم بدنه اصلی سپاه را تشکیل میدهند تا
جایی که در همین سیل شما شاهد هستید که تنها امکانات سختافزاری از سوی سپاه به میدان
آورده شده و کار اصلی را مردم در قالب گروههای جهادی ارائه میدهند
رئیس خانه
مطبوعات استان نیز در این دیدار با اشاره به اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
همواره پیشآهنگ خدمت و امدادرسانی رسانی به مردم بوده است، گفت: این نهاد انقلابی
همواره در خدمت و امدادرسانی پس از سیل و حوادث طبیعی که در کشور رخ داده پرچمدار
بوده است.
خرم نیا با اشاره
به وقوع سیل در چند استان خاطرنشان کرد: در این حوادث طبیعی گرچه مصیبتهایی را
متحمل شدیم ولی در کنار آن پیوستگی اجتماعی و اتحاد ملی ایرانیان مثالزدنی بود که
این را میتوان از عنایات و رحمت خداوند متعال دانست.
وی اقدام دولت
ایالاتمتحدهٔ آمریکا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را احمقانه
دانست و عنوان کرد: خدمترسانی و پرچمداری سپاه در خدمت به مردم سیلزده و مصیبتدیدهٔ برخی استانهای کشور باعث شد تا پسازاین
اقدام خصمانهٔ دولت آمریکا، همهٔ ملت یکپارچه پشت این نهاد انقلابی قرار
بگیرند و همهٔ مردم خود را پاسدار انقلاب بنامند و بخوانند.
.
گفت و گوی مسئول سازمان بسیج رسانه با روزنامه ولایت
گفت و گوی مسئول سازمان بسیج رسانه با خبر نگار روزنامه ولایت به مناسبت روز پاسدار:
سه شنبه 20فروردین ماه 98
مقدمه:سوم شعبان برابر است با تولد امام حسین(ع) و روز پاسدار.پاسداری از نهضت اسلام توسط ایشان و پاسداری از کشور و نهضت انقلاب را می توان وجه مشترک میان امام معصوم و اهداف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دانست.رشادت ها و حماسه آفرینی های سربازان گُمنام سپاه در جنگ هشت ساله که توصیفش برای زمانه ما همانند افسانه و خیال پردازی می ماند بهترین گواه است برای بیان شجاعت،اعتقاد به حفظ حُریت،دفاع از کشور و آرمان های انقلاب توسط این نیروی مردمی.به همین مناسبت در یک روز بارانی از فرودین ماه سال جدید به دیدار سرهنگ پاسدار محمد کشاورز مسئول سازمان بسیج رسانه رفتم تا گفت و گویی داشته باشم در مورد مسائل فرهنگی و رسانه ای کشور.سرهنگ کشاورز از سال 1381 به عضویت سپاه پاسداران درآمده و تا به امروز در قسمت های مختلفی از سپاه به ویژه در عرصه فرهنگ و رسانه مشغول به خدمت می باشد.
در ابتدا بگوید شغل پاسداری از نظر شما چه تعریفی دارد؟
ابتدا سال نو را خدمت همه خوانندگان عزیز روزنامه تبریک عرض می کنم و همچنین حلول ماه شعبان را.ان شاالله خداوند کمک کند در این ماه توشه خوبی برای ورود به ماه بندگی، ماه مبارک رمضان مهیا کنیم.در ارتباط با سوال شما به نظر من اگر پاسداری را یک شغل ندانیم بهتر است.زیرا پاسداری در حیطه یک شغل نمی گنجد.پاسداری یک توفیق و عقیده است.ما هر چه قدر که بیشتر در این مورد مطالعه کنیم بیشتر به این نتیجه پی می بریم. از تاریخ1358/2/2که سپاه پاسداران به دستور حضرت امام(ره)تشکیل شد،هدف اصلی و غایی آن پاسداری و حفظ و نشر ارزش های انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است.در اوایل انقلاب که موضوع غائله کردستان، گنبد و…در کشور پیش می آید حضور نظامی سپاه پر رنگ تر می شود, در هر برهه ای از تاریخ انقلاب اسلامی که لازم بوده سپاه حضور داشته است. دفاع مقدس ، نهاجم فرهنگی دشمن ، بازسازی و سازندگی، اقتصادمقاومتی، و در حوادث و بلایای طبیعی همانند سیل اخیر که در شمال کشور رخ داد سپاه درکنار دیگر نیروهای مسلح کشور با توجه به ایام تعطیلات عید نوروز به منطقه اعزام و در زمینه امداد و نجات به هم وطنان خدمت رسانی می کند.در مجموع باید گفت که شاکله سپاه و بسیج خود مردم هستند و هر زمانی که کشور به حضور آنها نیاز داشته باشند سپاه و بسیج آماده خدمت رسانی به مردم هستند.
از دشواری های پاسداری بگویید هم از لحاظ خطرات جانی و هم ایجاد بعضی از شایعات بی اساس که بعضا مطرح می شود:
اگر کار برای خدا باشد و انسان با دل و اعتقادش به موضوع بنگرد دیگر سختی وجود نخواهد داشت.و حتی سختی ها به شیرینی تبدیل می شود.در زمینه ایجادد شایعات باید این موضوع را در نظر گرفت که دشمن بی کار ننشسته و متوجه شده است که یکی از استوانه های محکم و استوار انقلاب حضور سپاه پاسداران است.دشمن اگر بخواهد به نظام لطمه وارد کند طبیعی است که به حاشیه سازی و فرافکنی و ایجاد شُبه در مورد سپاه روی می آورد.در صورتی که مردم از زمان تشکیل سپاه به آن اعتماد داشته و پشتیبان سپاه بوده و هستند و این پشتشیبانی مردمی بزرگترین سرمایه مجموعه سپاه است.در سال های اخیر و با ورود فضای مجازی به زندگی مردم،فعالیت های دشمن بیشتر شده.دشمن آن طرف مرز شروع به شایعه سازی می کند و افرادی هم که اشراف به اخبار کشور ندارند بعضا شایعات را می پذیرند.کلیپی از مردم سیل زده گلستان پخش می شد که آقایی می گفت من تا قبل از وقوع سیل ذهنیت خوبی نسبت به سپاه نداشتم و حتی در مواقعی به مخالفت با آنها می پرداختم، اما وقتی با چشم خودم دیدم که از همان ساعات ابتدایی حادثه و قبل از حضور متولیان دولتی، نیروهای سپاهی چگونه در ایام عید خانه و خانواده خودشان را ترک کرده و با جان و دل به وضع ما رسیدگی می کنند نظرم عوض شد.این موضوع اوج فرافکنی و شُبه افکنی علیه سپاه را ثابت می کند.سپاه ثابت کرده است که در اوج قدرت همچنان مردمی است.سپاه پاسداران با تمامی اقتدار و قدرتی که دارد همیشه با مردم فروتن بوده و در ایستادگی مقابل دشمنان کوچکترین نرمشی نخواهد کرد.
به بحث بسیج رسانه بپردازیم؛این سازمان با چه اهدافی تشکیل شده و چه برنامه هایی دارد؟
در زمان مسئولیت سردار نقدی و تاکید ایشان بر تاسیس اقشار مختلف بسیج،بیست و یک قشر بسیجی در کشور تاسیس و راه اندازی شد.بسیج هنرمندان،دانشجویی،ورزشکاران،اساتید و…. بسیج رسانه از آخرین ا قشاری بود که به سازمان بسیج اضافه شد.امروز همه ما به این موضوع اشراف داریم که یکی از امید های دشمن برای ضربه به نظام و کشور، وارد شدن به جنگ رسانه ای و عملیات روانی است.متاسفانه باید گفت که دشمن در این مورد خیلی قوی و با برنامه وارد شده است.اصلی ترین ابزار دشمن در این زمینه فضای مجازی است.متاسفانه بخشی از مردم خیلی به این موارد دقت نمی کنند.هدف اصلی بسیج رسانه این است که با کمک اهالی رسانه که به انقلاب وفا دارند و داوطلب کمک به جریان انقلاب هستند برنامه ریزی و هم اندیشی داشته باشد تا بتواند اخبار مناسب و محتوای خوب تولید کند. من فعالیت های بسیج رسانه را به تک و پاتک در مقابله با فعالیت های دشمن تشبیه می کنم.همه ما تلاش می کنیم دسیسه ها و شُبهات دشمن را خنثی کنیم.خوشبختانه افراد زیادی از خبرنگاران استان عضو بسیج رسانه هستند.بسیج رسانه مبادرت به آموزش نیروی کادر هم تراز انقلاب کرد که در موقع نیاز و در عرصه های مختلف حاضر و آماده خدمت باشند.یکی از فعالیت های بسیج رسانه برگزاری جشنواره رسانه ای ابوذر است که خوشبختانه در سال گذشته سومین دوره آن برگزار شد که نسبت به دوره دوم از حیث مشارکت و تاثیر گذاری رشد چشم گیری داشت.
به عنوان مسئول بسیج رسانه از وضعیت کنونی فرهنگی جامعه راضی هستید؟
به طور کلی فرهنگ به معنای عام روند خوب و روبه رشدی دارد البته با تکیه بر سنجش و آمار ها.جوان های ما علی رغم فشار های دشمن که سعی میکند آن ها را سرخورده و بی اعتنا به ارزش های های کشور و اسلام نشان دهد هوشیار هستند.مصداق این بحث را می توانیم در پیاده روی اربعین،راه پیمایی ها،اعتکاف،رعایت اصول اخلاقی در ماه مبارک رمضان و محرم ببینیم.جوان ها همیشه در صحنه هستند و متعهد به انقلاب و اسلام اند.هرگز نباید فراموش کرد که دشمن خیلی جدی کار می کند و ما هم جا برای کار زیاد داریم.یکی از آسیب های ما عدم هماهنگی نهاد های فرهنگی در کشور است.متاسفانه خیلی با هم هماهنگ نیستیم.بودجه مناسبی هم در زمینه فرهنگ صرف می شود.با توجه به وظیفه ای که انقلاب بر دوش ما گذشته و بودجه مناسبی ای که در فرهنگ داریم باید عملکرد خیلی بهتری داشته باشیم.یکی از ساختارهای مهم ما در زمینه فرهنگ، شورای فرهنگ عمومی است که به گفته حضرت آقا اعضای این شورا مهندسی فرهنگ کشور را به عهده دارند.اگر این شورا واقعا فعال باشند و اعضای آن هم فکر و هم عقیده باشند قطعا اتفاقات موثر تری خواهد افتاد.متاسفانه می بینیم که این همدلی و گفتمان مشترک در حوزه فرهنگ کم است.من فرهنگ را از یک بُعد می بینم شخص دیگری از بُعد دیگر و…چند سال پیش حضرت آقا در پادگان حضرت رسول(ص)در مورد تهاجم فرهنگی صحبت کردند.وزیر وقت فرهنگ اعتقاد داشت که این تَوهم فرهنگی است.الان این شخص خودش در دامن کشور های غربی گرفتار است.اگر همه ما به حرف حضرت آقا عمل کنیم وضعیت بهتر خواهد بود.یک بخش این کار باید از مسجد،مدرسه،دانشگاه،حوزه علمیه و…صورت گیرد.الا هم وضعیت بدی نداریم.خوشبختانه امروز ما حتی شاهد نحله هایی از انقلاب اسلامی در اروپا و افریفا و …هستیم.
شما موافق مرزبندی بین مردم هستید مثلا جوان هایی که شاید ظاهر اسلامی نداشته باشند؟
از نظر مجموعه بسیج و سپاه همه مردم حتی جوان هایی که ظاهر انقلابی و اسلامی ندارند محترم و عزیز هستند.ما هیچ وقت در بسیج مرزبندی نداشتیم و نداریم زیرا همه جوان ها را فرزندان ایران می دانیم.مگر زمان امداد رسانی حوادث سیل و زلزله ما به دنبال ظاهر انسان ها بودیم؟انقلاب اسلامی به دنبال جذب حداکثری و دفع حداقلی مردم است.تنها افرادی که معاند نظام و اسلام هستندو در مسیر آسیب رساندن عملی به انقلاب فعالیت می کنند وضعیت شان متفاوت است.من با صراحت اعلام می کنم مجموعه سپاه و بسیج هیچ مرزبندی خاصی نسبت به جوان ها ندارد و اگر بررسی کنید می بینید اردوها و کلاس هایی که بسیج برگزار می کند با وجود حضور همه تیپ از جوان ها چه قدر شاداب و با انرژی برگزار می شود.
همان طور که گفتید دشمن در فضای مجازی حضور پر رنگی دارد،چه راهکاری برای مقابله با دشمن در این عرصه دارید؟
در این موردهم هم افزایی خوبی نداریم.متاسفانه در کشور نگاه و تعریف مشترکی ازفعالیت در فضای مجازی نداریم.مردم باید مطلع باشند که اگر از فضای مجازی درست استفاده نشود ممکن است چه آسیب های اعتقادی،اخلاقی،فرهنگی،احساسی و مهم تر از همه خانوادگی برای آنها ایجاد شود.فضای مجازی را می توان به کارد جراحی تشبیه کرد.هم میتوان با آن جان انسانی را در اتاق عمل نجات داد و هم اینکه کسی را به قتل رساند.اصلی ترین برنامه ما باید این باشد که سواد رسانه ای و سواد فضای مجازی مردم را افزایش دهیم.مردم باید آگاه و حس پرسشگری داشته باشند. بپرسند که منبع این خبر کجاست؟آیا این خبر صحت دارد و… کمی باید حوصله بیشتری داشته و به دنبال حقیقت باشند.نباید فراموش کرد که در بعضی از مواقع مردم به علت سوء عملکردبرخی مسئول نماها بی حوصله هستند وخیلی دقت نمی کنند که اخبار فضای مجازی با چه قصد و نیتی منتشر می شود.
شما موافق فیلترینگ فضای مجازی هستید؟
من مخالف فیلترینگ فضای مجازی هستم.حضرت آقا در یک سخنرانی گفتند من اگر رهبر نبودم قطعا مسئول فضای مجازی می شدم.این صحبت گویای اهمیت فضای مجازی است.ما به کمک فضای مجازی می توانیم اعتقادات و تفکرات خودمان را نه تنها در کشور بلکه در جهان منتشر کنیم.البته این فناوری ساخته دست دشمنان ما است،خیلی بهتر بود اگر ما مدل بومی و ایرانی از این فناوری داشتیم.من موافق این هستم که فضای مجازی اصلاح شود و باید ساختار و فرهنگی را تبیین و آماده کنیم که به این نکته مهم برسیم.
یکی از اقدامات مهم بسیج رسانه برگزاری نشست های «دفاع همچنان باقی است» می باشد این برنامه ها با چه رویکردی برگزار می شود؟
این نشست ها بیشتر بحث تبیین و روشنگری دارد و در اصل یکی از مصادیق جهاد کبیر برای شناخت دشمن و تبعیت نکردن از آن است .در 14 خرداد سال 96 پس از آنکه حضرت آقا دوباره بحث عملیات روانی دشمن را مطرح کردند بسیج رسانه تصمیم گرفت سلسله نشست هایی را با دعوت از مهمانان کشوری و استانی برگزار کند.در همین راستا از سردار نقدی ،دکتر زاکانی،دکترصفار هرندی،دکتر غرقی،دکتر قاسمی،آقای شمشادی و…برای سخنرانی و تبادل نظر دعوت کردیم.این برنامه ها موقعیتی را برای اصحاب رسانه فراهم می کند تا بتوانند در مباحث بصیرتی و حتی مسائل روز با کارشناسان مطرح کشور به گفت و گو بنشینند. البته به مناسبت های مختلف از محضر اساتید استانی همانند حضرت آیت ا… عابدینی ، سردار شاهرخی و دیگر عزیزان هم استفاده می شود .
در کنار این برنامه ، فعالیت های دیگری هم در بسیج رسانه اجرا می شود : برگزاری جلسات با مسئولین استان و پیگیری مطالبات مردمی ، برگزاری جلسات و نشست های مختلف با حضور مدیران ، سردبیران و خبرنگان فهیم استان ، حضور در دفاتر رسانه ها و دیدار با اهالی خبر، برگزاری برنامه های مختلف فرهنگی مثل مسابقات کتابخوانی ، هیئت القلم ، اردوهای جهادی رسانه ، اردوی زیارتی خارج استان ، استفاده از سانس سینما ، ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به اصحاب رسانه ، برگزاری کارگاه های آموزشی خبرنگاری نوین ، ارائه خدمات اقامتی در مجتمع های زیارتی سیاحتی مشهد و بندر انزلی ، برگزاری برنامه ها و مسابقات مختلف ورزشی مثل شنا ، تیراندازی ، پرتاب دارت و … .
به عنوان حرفی پایانی اگر مطلبی هست بفرمایید:
ما باید حواسمان مکرر به دشمن باشد.دشمن 40 سال است از انقلاب اسلامی سیلی خورده است.امریکا با تمام قوایش به جنگ اقتصادی، رسانه ای،فرهنگی،اعتقادی و… ما آمده است.بصیرتی که امام راحل و حضرت آقا داشتند نگذاشته است تا به امروز امریکا به هدفش برسد.مردم همواره از نظام حمایت می کنند.به گفته امام (ره)مردم ما از مردم زمان حضرت رسول(ص)بهتر هستند.آنها امام و رسول خدا را می دیدند ولی برخی باز هم سرپیچی می کردند ولی امروزه مردم با تمام مشکلات و سیاه نمایی بدخواهان انقلاب همچنان مقاوم و استوار از ولایت فقیه که جانشین عام امام زمان (عج) است حمایت و پشتیبانی قاطع میکنند .در پایان خواهش من این است که مسئولین متوجه باشند در چه کشوری و در چه برهه ای از زمان مسئولیت خدمت را پذیرفته اند.مسئولین کاری بکنند که مردم آنها را از خودشان بدانند.در زمان دفاع مقدس وزیر،مدیر،رئیس،روحانی و…همه در جبهه کنار هم علیه دشمن می جنگیدند.امروز در جنگ اقتصادی هم مردم باید مسئولین را در کنارخودشان احساس کنند.اگر مسئولی اشتباه می کند عملکردش نباید پای نظام نوشته شود.انقلاب و نظام بزرگتر از این است که از عملکرد یک مسئول بی تدبیر ضربه بخورد.خواهشم این است که مردم نگاهشان را باز تر کنند رئیس جمهور،نماینده مجلس و شورا توسط مردم انتخاب می شوند و کشور توسط همین افراد اداره می شود.حالا اگر ما انتخاب درستی داشته باشیم زندگی راحت تری خواهیم داشت در غیر این صورت باز خودمان ضرر کرده ایم.مردم در انتخابات به دور از هیجانات کاذب و حاشیه ها ، به بخش های اصلی که همان اقتصاد،فرهنگ و سبک زندگی ایرانی اسلامی است توجه کنند.حضرت آقا چندین سال است که شعار سال را با توجه به اقتصاد انتخاب می کنند.ما اگر فقط به همین قسمت از صحبت های ایشان عمل کنیم قطعا وضعیت معیشتی کشور بهتر خواهد شد.در پایان ضمن دعا برای ظهور حضرت مهدی موعود (عج) و سلامتی مقام معظم رهبری ، توفیق روزافزون ملت بزرگ ایران اسلامی را از خداوند منان خواستارم .
نگاه و تعریف مشترکی از فضای مجازی نداریم
هیچ وقت در بسیج مرزبندی نداشتیم
مقدمه: سوم شعبان برابر است با تولد امام حسین(ع) و روز پاسدار. پاسداری از نهضت اسلام توسط ایشان و پاسداری از کشور و نهضت انقلاب را می توان وجه مشترک میان امام معصوم و اهداف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دانست. رشادتها و حماسهآفرینیهای سربازان گمنام سپاه در جنگ هشت ساله که توصیفش برای زمانه ما همانند افسانه و خیال پردازی میماند، بهترین گواه است برای بیان شجاعت، اعتقاد به حفظ حُریت، دفاع از کشور و آرمانهای انقلاب توسط این نیروی مردمی. به همین مناسبت در یک روز بارانی از فروردین ماه سال جدید به دیدار سرهنگ پاسدار محمد کشاورز مسئول سازمان بسیج رسانه رفتیم تا گفتوگویی داشته باشیم در مورد مسائل فرهنگی و رسانه ای کشور.سرهنگ کشاورز از سال 1381 به عضویت سپاه پاسداران درآمده و تا به امروز در قسمتهای مختلفی از سپاه به ویژه در عرصه فرهنگ و رسانه مشغول به خدمت میباشد. محمدرضا مقدم در ابتدا بگویید شغل پاسداری از نظر شما چه تعریفی دارد؟ ابتدا سال نو را خدمت همه خوانندگان عزیز روزنامه تبریک عرض میکنم و همچنین حلول ماه شعبان را. انشاا… خداوند کمک کند در این ماه، توشه خوبی برای ورود به ماه بندگی، ماه مبارک رمضان مهیا کنیم. در ارتباط با سوال شما به نظر من اگر پاسداری را یک شغل ندانیم بهتر است؛ زیرا پاسداری در حیطه یک شغل نمیگنجد. پاسداری یک توفیق و عقیده است. ما هر چه قدر که بیشتر در این مورد مطالعه کنیم بیشتر به این نتیجه پی میبریم. از تاریخ 2/2/1358 که سپاه پاسداران به دستور حضرت امام(ره) تشکیل شد، هدف اصلی و غایی آن پاسداری و حفظ و نشر ارزشهای انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده است. در اوایل انقلاب که موضوع غائله کردستان، گنبد و… در کشور پیش میآید، حضور نظامی سپاه پر رنگتر میشود، در هر برههای از تاریخ انقلاب اسلامی که لازم بوده سپاه حضور داشته است. دفاع مقدس، تهاجم فرهنگی دشمن، بازسازی و سازندگی، اقتصاد مقاومتی، و در حوادث و بلایای طبیعی همانند سیل اخیر که در شمال کشور رخ داد، سپاه درکنار دیگر نیروهای مسلح کشور با توجه به ایام تعطیلات عید نوروز به منطقه اعزام میشود و در زمینه امداد و نجات به هموطنان خدمترسانی میکند. در مجموع باید گفت که شاکله سپاه و بسیج خود مردم هستند و هر زمانی که کشور به حضور آنها نیاز داشته باشد، سپاه و بسیج آماده خدمت رسانی به مردم هستند. از دشواریهای پاسداری بگویید؛ هم از لحاظ خطرات جانی و هم ایجاد بعضی از شایعات بیاساس که بعضا مطرح میشود: اگر کار برای خدا باشد و انسان با دل و اعتقادش به موضوع بنگرد دیگر سختی وجود نخواهد داشت. و حتی سختیها به شیرینی تبدیل میشود. در زمینه ایجاد شایعات باید این موضوع را در نظر گرفت که دشمن بیکار ننشسته و متوجه شده است که یکی از استوانههای محکم و استوار انقلاب حضور سپاه پاسداران است. دشمن اگر بخواهد به نظام لطمه وارد کند طبیعی است که به حاشیهسازی و فرافکنی و ایجاد شُبهه در مورد سپاه روی میآورد. در صورتی که مردم از زمان تشکیل سپاه به آن اعتماد داشته و پشتیبان سپاه بوده و هستند و این پشتیبانی مردمی بزرگترین سرمایه مجموعه سپاه است. در سالهای اخیر و با ورود فضای مجازی به زندگی مردم، فعالیتهای دشمن بیشتر شده. دشمن آن طرف مرز شروع به شایعهسازی میکند و افرادی هم که اشراف به اخبار کشور ندارند، بعضا شایعات را میپذیرند. کلیپی از مردم سیلزده گلستان پخش شد که آقایی میگفت من تا قبل از وقوع سیل ذهنیت خوبی نسبت به سپاه نداشتم و حتی در مواقعی به مخالفت با آنها میپرداختم، اما وقتی با چشم خودم دیدم که از همان ساعات ابتدایی حادثه و قبل از حضور متولیان دولتی، نیروهای سپاهی چگونه در ایام عید خانه و خانواده خودشان را ترک کرده و با جان و دل به وضع ما رسیدگی میکنند، نظرم عوض شد. این موضوع اوج فرافکنی و شُبهافکنی علیه سپاه را ثابت میکند. سپاه ثابت کرده است که در اوج قدرت همچنان مردمی است. سپاه پاسداران با تمامی اقتدار و قدرتی که دارد همیشه با مردم فروتن بوده و در ایستادگی مقابل دشمنان کوچکترین نرمشی نخواهد کرد. به بحث بسیج رسانه بپردازیم؛ این سازمان با چه اهدافی تشکیل شده و چه برنامههایی دارد؟ در زمان مسئولیت سردار نقدی و تاکید ایشان بر تاسیس اقشار مختلف بسیج، بیست و یک قشر بسیجی در کشور تاسیس و راهاندازی شد. بسیج هنرمندان، دانشجویی، ورزشکاران، اساتید و…. بسیج رسانه از آخرین اقشاری بود که به سازمان بسیج اضافه شد. امروز همه ما به این موضوع اشراف داریم که یکی از امیدهای دشمن برای ضربه به نظام و کشور، وارد شدن به جنگ رسانهای و عملیات روانی است. متاسفانه باید گفت که دشمن در این مورد خیلی قوی و با برنامه وارد شده است. اصلیترین ابزار دشمن در این زمینه فضای مجازی است. متاسفانه بخشی از مردم خیلی به این موارد دقت نمیکنند. هدف اصلی بسیج رسانه این است که با کمک اهالی رسانه که به انقلاب وفادارند و داوطلب کمک به جریان انقلاب هستند برنامهریزی و هم اندیشی داشته باشد تا بتواند اخبار مناسب و محتوای خوب تولید کند. من فعالیتهای بسیج رسانه را به تک و پاتک در مقابله با فعالیتهای دشمن تشبیه میکنم. همه ما تلاش میکنیم دسیسهها و شُبهات دشمن را خنثی کنیم. خوشبختانه افراد زیادی از خبرنگاران استان، عضو بسیج رسانه هستند. بسیج رسانه مبادرت به آموزش نیروی کادر همتراز انقلاب کرد که در موقع نیاز و در عرصههای مختلف حاضر و آماده خدمت باشند. یکی از فعالیتهای بسیج رسانه برگزاری جشنواره رسانهی ابوذر است که خوشبختانه در سال گذشته سومین دوره آن برگزار شد که نسبت به دوره دوم از حیث مشارکت و تاثیرگذاری رشد چشمگیری داشت. به عنوان مسئول بسیج رسانه از وضعیت کنونی فرهنگی جامعه راضی هستید؟ به طور کلی فرهنگ به معنای عام، روند خوب و رو به رشدی دارد؛ البته با تکیه بر سنجش و آمارها. جوانهای ما علیرغم فشارهای دشمن که سعی میکند آنها را سرخورده و بیاعتنا به ارزشهای کشور و اسلام نشان دهد هوشیار هستند. مصداق این بحث را میتوانیم در پیادهروی اربعین، راهپیماییها، اعتکاف، رعایت اصول اخلاقی در ماه مبارک رمضان و محرم ببینیم. جوانها همیشه در صحنه هستند و متعهد به انقلاب و اسلاماند. هرگز نباید فراموش کرد که دشمن خیلی جدی کار میکند و ما هم جا برای کار زیاد داریم. یکی از آسیبهای ما عدم هماهنگی نهادهای فرهنگی در کشور است. متاسفانه خیلی با هم هماهنگ نیستیم. بودجه مناسبی هم در زمینه فرهنگ صرف میشود. با توجه به وظیفهای که انقلاب بر دوش ما گذاشته و بودجه مناسبی که در فرهنگ داریم باید عملکرد خیلی بهتری داشته باشیم. یکی از ساختارهای مهم ما در زمینه فرهنگ، شورای فرهنگ عمومی است که به گفته حضرت آقا اعضای این شورا، مهندسی فرهنگ کشور را به عهده دارند. اگر این شورا واقعا فعال باشند و اعضای آن همفکر و همعقیده باشند، قطعا اتفاقات موثرتری خواهد افتاد. متاسفانه میبینیم که این همدلی و گفتمان مشترک در حوزه فرهنگ کم است. من فرهنگ را از یک بُعد میبینم شخص دیگری از بُعد دیگر و … چند سال پیش حضرت آقا در پادگان حضرت رسول(ص) در مورد تهاجم فرهنگی صحبت کردند. وزیر وقت فرهنگ اعتقاد داشت که این تَوهم فرهنگی است. الان این شخص خودش در دامن کشورهای غربی گرفتار است. اگر همه ما به حرف حضرت آقا عمل کنیم، وضعیت بهتر خواهد بود. یک بخش این کار باید از مسجد، مدرسه، دانشگاه، حوزه علمیه و … صورت گیرد. الان هم وضعیت بدی نداریم. خوشبختانه امروز ما حتی شاهد نحلههایی از انقلاب اسلامی در اروپا و آفریقا و … هستیم. شما موافق مرزبندی بین مردم هستید، مثلا جوانهایی که شاید ظاهر اسلامی نداشته باشند؟ از نظر مجموعه بسیج و سپاه همه مردم حتی جوانهایی که ظاهر انقلابی و اسلامی ندارند، محترم و عزیز هستند. ما هیچ وقت در بسیج مرزبندی نداشتیم و نداریم؛ زیرا همه جوانها را فرزندان ایران میدانیم. مگر زمان امدادرسانی حوادث سیل و زلزله ما به دنبال ظاهر انسانها بودیم؟ انقلاب اسلامی به دنبال جذب حداکثری و دفع حداقلی مردم است. تنها افرادی که معاند نظام و اسلام هستند و در مسیر آسیب رساندن عملی به انقلاب فعالیت میکنند وضعیتشان متفاوت است. من با صراحت اعلام میکنم مجموعه سپاه و بسیج هیچ مرزبندی خاصی نسبت به جوانها ندارد و اگر بررسی کنید میبینید اردوها و کلاسهایی که بسیج برگزار میکند با وجود حضور همه تیپ از جوانها چه قدر شاداب و با انرژی برگزار میشود. همانطور که گفتید دشمن در فضای مجازی حضور پر رنگی دارد، چه راهکاری برای مقابله با دشمن در این عرصه دارید؟ در این مورد همافزایی خوبی نداریم. متاسفانه در کشور نگاه و تعریف مشترکی از فعالیت در فضای مجازی نداریم. مردم باید مطلع باشند که اگر از فضای مجازی درست استفاده نشود، ممکن است چه آسیبهای اعتقادی، اخلاقی، فرهنگی، احساسی و مهمتر از همه خانوادگی برای آنها ایجاد شود. فضای مجازی را میتوان به کارد جراحی تشبیه کرد. هم میتوان با آن جان انسانی را در اتاق عمل نجات داد و هم اینکه کسی را به قتل رساند. اصلیترین برنامه ما باید این باشد که سواد رسانهای و سواد فضای مجازی مردم را افزایش دهیم. مردم باید آگاه و حس پرسشگری داشته باشند. بپرسند که منبع این خبر کجاست؟ آیا این خبر صحت دارد و… کمی باید حوصله بیشتری داشته و به دنبال حقیقت باشند. نباید فراموش کرد که در بعضی از مواقع مردم به علت سوءعملکرد برخی مسئول نماها بیحوصله هستند و خیلی دقت نمیکنند که اخبار فضای مجازی با چه قصد و نیتی منتشر میشود. شما موافق فیلترینگ فضای مجازی هستید؟ من مخالف فیلترینگ فضای مجازی هستم. حضرت آقا در یک سخنرانی گفتند من اگر رهبر نبودم، قطعا مسئول فضای مجازی میشدم. این صحبت گویای اهمیت فضای مجازی است. ما به کمک فضای مجازی میتوانیم اعتقادات و تفکرات خودمان را نه تنها در کشور بلکه در جهان منتشر کنیم. البته این فناوری ساخته دست دشمنان ما است، خیلی بهتر بود اگر ما مدل بومی و ایرانی از این فناوری داشتیم. من موافق این هستم که فضای مجازی اصلاح شود و باید ساختار و فرهنگی را تبیین و آماده کنیم که به این نکته مهم برسیم. یکی از اقدامات مهم بسیج رسانه برگزاری نشستهای «دفاع همچنان باقی است» میباشد، این برنامهها با چه رویکردی برگزار میشود؟ این نشستها بیشتر بحث تبیین و روشنگری دارد و در اصل یکی از مصادیق جهاد کبیر برای شناخت دشمن و تبعیت نکردن از آن است. در 14 خرداد سال 96 پس از آنکه حضرت آقا دوباره بحث عملیات روانی دشمن را مطرح کردند، بسیج رسانه تصمیم گرفت سلسله نشستهایی را با دعوت از میهمانان کشوری و استانی برگزار کند. در همین راستا از سردار نقدی، دکتر زاکانی، دکترصفار هرندی، دکتر غرقی، دکتر قاسمی، آقای شمشادی و … برای سخنرانی و تبادل نظر دعوت کردیم. این برنامهها موقعیتی را برای اصحاب رسانه فراهم میکند تا بتوانند در مباحث بصیرتی و حتی مسائل روز با کارشناسان مطرح کشور به گفتوگو بنشینند. البته به مناسبتهای مختلف از محضر اساتید استانی همانند حضرت آیتا… عابدینی، سردار شاهرخی و دیگر عزیزان هم استفاده میشود . در کنار این برنامه، فعالیتهای دیگری هم در بسیج رسانه اجرا میشود: برگزاری جلسات با مسئولین استان و پیگیری مطالبات مردمی، برگزاری جلسات و نشستهای مختلف با حضور مدیران، سردبیران و خبرنگان فهیم استان، حضور در دفاتر رسانهها و دیدار با اهالی خبر، برگزاری برنامههای مختلف فرهنگی مثل مسابقات کتابخوانی، هیات القلم، اردوهای جهادی رسانه، اردوی زیارتی خارج استان، استفاده از سانس سینما، ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به اصحاب رسانه، برگزاری کارگاههای آموزشی خبرنگاری نوین، ارائه خدمات اقامتی در مجتمعهای زیارتی سیاحتی مشهد و بندر انزلی، برگزاری برنامهها و مسابقات مختلف ورزشی مثل شنا، تیراندازی، پرتاب دارت و … به عنوان صحبت پایانی اگر مطلبی هست بفرمایید: ما باید حواسمان مکرر به دشمن باشد. دشمن 40 سال است از انقلاب اسلامی سیلی خورده است. امریکا با تمام قوایش به جنگ اقتصادی، رسانهای، فرهنگی، اعتقادی و… ما آمده است. بصیرتی که امام راحل و حضرت آقا داشتند، نگذاشته است تا به امروز امریکا به هدفش برسد. مردم همواره از نظام حمایت میکنند. به گفته امام (ره) مردم ما از مردم زمان حضرت رسول(ص) بهتر هستند. آنها امام و رسول خدا را میدیدند ولی برخی باز هم سرپیچی میکردند، ولی امروزه مردم با تمام مشکلات و سیاهنمایی بدخواهان انقلاب همچنان مقاوم و استوار از ولایت فقیه که جانشین عام امام زمان (عج) است حمایت و پشتیبانی قاطع میکنند. در پایان خواهش من این است که مسئولین متوجه باشند در چه کشوری و در چه برههای از زمان مسئولیت خدمت را پذیرفتهاند. مسئولین کاری بکنند که مردم آنها را از خودشان بدانند. در زمان دفاع مقدس وزیر، مدیر، رئیس، روحانی و … همه در جبهه کنار هم علیه دشمن میجنگیدند. امروز در جنگ اقتصادی هم مردم باید مسئولین را در کنار خودشان احساس کنند. اگر مسئولی اشتباه میکند عملکردش نباید پای نظام نوشته شود. انقلاب و نظام بزرگتر از این است که از عملکرد یک مسئول بیتدبیر ضربه بخورد. خواهشم این است که مردم نگاهشان را بازتر کنند رئیسجمهور، نماینده مجلس و شورا توسط مردم انتخاب میشوند و کشور توسط همین افراد اداره میشود. حالا اگر ما انتخاب درستی داشته باشیم زندگی راحتتری خواهیم داشت، در غیر این صورت باز خودمان ضرر کردهایم. مردم در انتخابات به دور از هیجانات کاذب و حاشیهها، به بخشهای اصلی که همان اقتصاد، فرهنگ و سبک زندگی ایرانی اسلامی است توجه کنند. حضرت آقا چندین سال است که شعار سال را با توجه به اقتصاد انتخاب میکنند. ما اگر فقط به همین قسمت از صحبتهای ایشان عمل کنیم قطعا وضعیت معیشتی کشور بهتر خواهد شد. در پایان ضمن دعا برای ظهور حضرت مهدی موعود (عج) و سلامتی مقام معظم رهبری، توفیق روزافزون ملت بزرگ ایران اسلامی را از خداوند منان خواستارم .