برای دستیابی به قدرت بازدارندگی باید اقتدارمان افزایش یابد

در آخرین روز از گرامیداشت هفته دفاع مقدس، دهمین جلسه از سلسه نشست های «دفاع همچنان باقیست…» با موضوع «نفوذ از دفاع مقدس تا مقاومت مقدس» با حضور دکتر محمد صادق کوشکی تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی کشور و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، ویژه اصحاب رسانه استان در سالن حافظ حوزه هنری قزوین برگزار شد .

در این مراسم که به همت سازمان بسیج رسانه استان و مشارکت سازمان سراج، حوزه هنری، خانه مطبوعات و انجمن صنفی روزنامه نگاران برگزار شده بود سخنران مراسم پیرامون موضوع اقتدار و بازدارندگی قدرت نظامی کشور به مبسوط صحبت کرد .

عضو هیات علمی دانشگاه تهران توان دفاعی کشور بعد از پیروزی انقلاب را عاملی برای اقتدار کشور دانست و گفت: قدرت بازدارندگی ایران که به برکت انقلاب و کسب تجارب در دوران دفاع مقدس و اتکا به نخبگان و دانشمندان داخلی به دست آمده، امروز مانع هرگونه اقدام نظامی دشمن علیه میهن اسلامی شده است.

وی اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با ترسیم حضرت امام خمینی (ره) با توان ملی برای تبدیل شدن به قدرت منطقه ای گام برداشتیم و بعداز ایشان مقام معظم رهبری این راهبرد را به صورت جدی دنبال کرد و امروز به قدرت اول منطقه غرب آسیا تبدیل شده ایم.

کوشکی گفت: در دنیا برای واحدهای سیاسی، تقسیم بندی‌هایی وجود دارد که یکی از این تقسیم بندی‌ها قدرت دفاع از امنیت و دفاع ملی است  و پایین‌ترین کشورها در این لیست کشورهایی هستند که به دلایل مختلف از جمله موارد استراتژیک و جغرافیایی از این امکان بهره‌مند نیستند و کویت یکی از این کشورهاست.

فارغ‌التحصیل دکتری اندیشه سیاسی افزود: در دسته‌بندی دوم، کشورهایی چون ژاپن، کره جنوبی و آلمان با وجود توانایی دفاع از امنیت، آمریکا در بالای سرشان قرار گرفته و مجوز دفاع از امنیت و منافع ملی را از آنها سلب کرده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان کرد: دسته سوم کشورها شامل کشورهایی همچون عربستان است که با وجود اجازه و امکان برای تشکیل امنیت، اراده این کار را ندارند.

کوشکی یادآور شد: برخی از کشورها از جمله ایران هم در برابر تهاجم توان دفاع از خود و دارای توان ملی هستند و قدرت دفاع از کشور خود را دارند.

وی ادامه داد: برای تبدیل شدن به کشورهایی که قدرت بازدارندگی دارند باید به توانی برسیم که براساس آن نیروهای ملی خودبنیاد شود، کشورهایی که در این حلقه قرار دارند نیروهای مسلح آن‌ها هیچ گاه نخواهند جنگید.

کوشکی اذعان کرد: این دست از کشورها نگاه جدیدی به امنیت دارندو در حصار صلح مسلح و دارای توانایی هستند که مبارزه و جنگ با آن‌ها، غیرممکن است .

پژوهشگر علوم انسانی به تقویت نیرو تاکید و تصریح کرد: باید نیروی خود را افزایش دهیم و به اندازه‌ای قدرتمند باشیم تا ارتشی برای نجنگیدن داشته باشیم؛ توانایی دفاعی خودبنیاد و رسیدن به توان بالا ازجمله موارد ضروری دست‌یابی به حلقه سوم و کشورهای دارای قدرت بازدارندگی است.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه تکیه بر توان داخلی در مباحث فنی نظامی از ضرورت بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب با توان خودبنیاد با حداقل هزینه به توان بالای نظامی دست یافتیم.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران ابراز کرد: برای دستیابی به قدرت بازدارندگی باید اقتدارمان افزایش یابد و علی رغم تحریم‌هایی که از ابتدای انقلاب با آن مواجه بودیم به این درجه رسیدیم و اندیشکده‌ها و پژوهشکده‌ها برای رسیدن به این نقطه تلاش کردند.

وی ادامه داد: یافتن نقاط ضعف دشمن و سرمایه گذاری بر آن‌ها یکی از راه حل‌های رسیدن به توان بالا با استفاده از جنگ نامتقارن بود و در نیروی دریایی ما به این سطح رسیدیم و ناوها و کشتی‌هایی طراحی شد که نسبت به ابزار دشمن دارای برتری بودند. 

وی اضافه کرد: مرحله چهارم رسیدن به نقطه‌ای است که ورای مرزهای ملی از امنیت دفاع کنیم و در سه ماه اخیر به این مرحله صعود کرده و به قدرت ضربه متقابل رسیده‌ایم.

این تحلیلگر سیاسی گفت: این سوال مطرح است که چرا مردم کشور ما نباید از پیروزی‌های امنیتی و اقتدار فرزندان خود در خلیج فارس و آبهای آزاد اطلاع داشته باشند و این موضوعات به نمایش گذاشته نمی‌شود و باید رسانه‌ها به این موضوع توجه داشته باشند.

وی افزود: اکنون خلیج فارس واقعا خلیج فارس است و به قدرت بالایی در این منطقه دست یافته‌ایم. در آخرین مرحله نقشه جهان مطلوب شکل می گیرد و آن جهان مطلوب ما بدون غده سرطانی است.   

این کارشناس سیاسی اذعان کرد: افرادی هستند که با تمام وجود و سختی‌های موجود تلاش می‌کنند و اسم این تلاش‌ها چیزی جز جهاد نیست، با این شرایط حقوق آن‌ها قابل مقایسه با افرادی که در سفرها و ماموریت‌های خارجی چیزی جز تحقیر برای ما به ارمغان نمی‌آوردند، نیست.

وی در پایان گفت: مقامات امریکایی بیان می‌کنند که ایران به خارپشتی تبدیل شده که هیچ گرگی توان مبارزه با آن را ندارد و در روز اول جنگ با ایران ۲۵هزار کشته خواهیم داشت به همین دلیل هرگز با آن‌ها جنگ نخواهیم کرد.

دیدار با خانواده شهید مدافع حرم روح اله رحیمی

به مناسبت هفته دفاع مقدس و به همت سازمان بسیج رسانه قزوین، اصحاب رسانه قزوین با خانواده‌ی شهید مدافع حرم “روح‌الله رحیمی” دیدار کردند.

در این دیدار محمد کشاورز مسئول سازمان بسیج رسانه استان قزوین با اشاره به سخن رهبری درباره‌ی شهدای مدافع حرم اظهار می‌کند: رهبری فرموده‌اند که همه‌ی شهدا اجر و قرب زیادی دارند، اما اجر شهدای مدافع حرم مضاعف است، زیرا آنها آنها در غربت به شهادت رسیده‌اند، از سویی بصیرت و غیرت داشته‌اند و منتظر ننشسته‌اند که دشمن به مرزهایمان حمله کند. از سوی دیگر به خاندان عصمت و طهارت غیرت و همیت به حریم اهل بیت داشته‌اند.

وی خطاب به خانواده‌ی شهید اضافه می‌کند: افتخار ما در استان قزوین این است که میزبان شما برادران اهل بیتی و مومن هستیم. امروز هم به اینجا آمده‌ایم تا احترام و ارادت خود را به خانواده شهدا اظهار کنیم، خداوند ان شاءالله روح این شهید را شاد و او را با خاندان اباعبدالله و حضرت علی اکبر علیه‌السلام محشور کند.

پس از آن پدر شهید رحیمی دقایقی برای حاضران صحبت کردند.

شهید روح‌الله رحیمی یکی از شهدای مدافع حرم استان قزوین از تیپ فاطمیون است که در نهم مردادماه سال 1396 در درگیری با داعش به شهادت رسید.این شهید والامقام که سال 1374 در افغانستان متولد شده است، برای جهاد و دفاع از حریم اهل بیت به ایران آمد و از ایران به سوریه رفت. شهید رحیمی دوم آذرماه 1396 همانطور که خود قبل از شهادتش خواسته بود در مزار شهدای قزوین به خاک سپرده بود.

راه‌اندازی باغ موزه دفاع مقدس تا پایان سال آینده

بهنام پیری، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین ظهر شنبه در دیدار اصحاب رسانه که به همت سازمان بسیج رسانه استان قزوین در اداره کل حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین برگزار شد، با اشاره به جایگاه رزمندگان و شهدا اظهار کرد: عظمت و بزرگی ایثارگران و جانفشانی رزمندگان و مردم در هشت سال دفاع مقدس بر کسی پوشیده نیست و نمی‌توان این جان نثاری‌ها را در قالب قلم بیان کرد.

وی افزود: فعالیت‌های بسیاری باید برای حوزه دفاع مقدس انجام شود که نیازمند توجه بیشتر است و رسالت امروز همه ما، حفظ آرمان‌های شهدا است.

مدیرکل حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین با اشاره به وضعیت ساخت مرکز فرهنگی دفاع مقدس بیان کرد: امیدواریم با ساخت و راه‌اندازی باغ موزه دفاع مقدس قزوین، بخشی از مشکلات از جمله مشکل نگهداری و حفظ آثار و اسناد رزمندگان و شهدا و جانبازان دوران دفاع مقدس حل شود.

پیری اضافه کرد: باوجودی که اداره کل حفظ آثار قزوین از سالیان گذشته راه‌اندازی شده اما اقدام جدی و موثری برای ساخت باغ موزه دفاع مقدس صورت نگرفته است و در سال ۹۶، با زمین اختصاص یافته از سوی اوقاف تنها فعالیت آماده‌سازی این زمین انجام شده و جلساتی با مسؤولان مربوطه برای حل این مشکل برگزار شده است.

وی با بیان اینکه زیرسازی فاز اول باغ موزه دفاع مقدس صورت گرفته و با اختصاص بودجه‌ها فاز اول آن به صورت کامل اجرایی می‌شود، اضافه کرد: رایزنی‌هایی در این زمینه صورت گرفته و مصوب شد تا ۶۰۰میلیون تومان از سازمان انرژی اتمی، ۷۰۰ میلیون تومان از شهرداری قزوین و ۲۰۰ میلیون تومان هم از فرمانداری برای تکمیل باغ موزه دفاع مقدس اختصاص داده شود تا بتوانیم این پروژه را تا پایان سال آینده به اتمام برسانیم.

مدیرکل حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس استان قزوین ادامه داد: این استان در مجموع ۷۲ شهید گمنام را به خود اختصاص می‌دهد که در ۳۲ نقطه تدفین شده‌اند و تنها ۶ یادمان و المان ساخته نشده از شهدای گمنام باقی مانده است.

وی با بیان اینکه پنج کتاب در حوزه نقش بانوان در دفاع مقدس رونمایی شده است، گفت: در سال جاری 20 کتاب به رشته تحریر درآمده که در هفته دفاع مقدس از 5 جلد آن رونمایی می‌شود.

خبرنگاران گردان آماده به‌کار در جنگ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هستند

به مناسبت گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تقدیر از حماسه آفرینی پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت، به همت سازمان بسیج رسانه استان قزوین دیداری با امیر پیری مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس ظهر روز دوشنبه 1 مهر ماه در دفتر این اداره کل با حضور اصحاب رسانه قزوین برگزار شد.

محمد کشاورز در ابتدای این جلسه اظهار کرد: اصحاب رسانه پیشتاز جبهه جنگ نرم هستند و همانگونه که رزمندگان در هشت سال دفاع مقدس در منطقه نظامی از دستاوردهای انقلاب دفاع کردند خبرنگاران یگان و گردان آماده به کار در جنگ اقتصادی و سیاسی و فرهنگی هستند.

وی افزود: رسالت و وظیفه بسیج رسانه در دو بعد جریان سازی موضوعات انقلاب و ارزش‌های انقلاب و کادرسازی در عرصه رسانه و بصیرت افزایی است که برنامه “دفاع همچنان باقیست” در این راستا با حضور سخنرانان برجسته کشور برگزار می‌شود.

مسئول سازمان بسیج رسانه استان قزوین ابراز کرد: در حوزه مذهبی برنامه اخلاق رسانه ای با حضور آیت الله عابدینی نماینده ولی فقیه و آیت الله اسلامی عضو خبرگان رهبری به صورت مستمر طی سال برگزار می‌شود.

وی عنوان کرد: برنامه دیگر بسیج رسانه این است که به مناسبت‌های مختلف خدمت مدیران مختلف استان می‌رسد تا علاوه بر خداقوت گویی به مدیران عزیز، گزارش کاری از عملکرد آن دستگاه ارائه دهند.

کشاورز بیان کرد: در اکثر موضوعات فرهنگی اداره کل حفظ آثار وظیفه و رسالت سنگینی برعهده دارد که رهبری فرموده اند جنگ به وسیله مردم اداره شد و نیروهای مسلح به حضور و عشق و صفای مردم اتکا داشتند؛ با توجه به این سخنان رهبری همانطور که مردم نقش عظیمی داشتند در جنگ فرهنگی و اقتصادی امروز هم به مردم نقش‌های مختلفی را واگذار کنیم.

وی ابراز کرد: از سرمایه‌های اجتماعی مردم باید استفاده خوبی کرد امروز در مقاومت مقدسی حضور داریم باید با برنامه ریزی‌ها در این مقاومت مقدس همه با اتحاد و همدلی کارها را پیش ببریم.

مسئول سازمان بسیج رسانه استان قزوین در پایان اذعان کرد: معنویت و شور و شعور دوران دفاع مقدس باید امروز به نسل جوان انتقال پیدا کند ما در عرصه رسانه در خدمت نهادهای فرهنگی استان قزوین هستیم.

روشنگری ویژگی رسانه انقلابی است

به همت سازمان بسیج رسانه و همکاری اداره کل اوقاف و امور خیریه قزوین و بمناسیت شهادت حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایشان و نیز ایام اسارت آل الله و پیام رسانان حماسه عظیم عاشورا، هیئت القلم (محفل اهالی رسانه قزوین) در ظهر روز شنبه 30 شهریور ماه در حسینیه امینی ها برگزار شد .

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی مجیدی مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین در این مراسم اظهار داشت: جریان انحرافی که در دین اسلام بعد از پیامبر اکرم(ص) ایجاد شده بود موجب شد تا امام حسین(ع) به سخت‌ترین شکل به شهادت برسند .

وی بیان کرد: عوامل مختلفی در شکل گیری این جریان انحرافی شکل داشت که ترویج طمع بین مردم، لقمه حرام و موارد این چنینی وجود داشت اما مسئله رسانه از مهم ترین عوامل ایجاد کننده کربلا  بود.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین افزود: این نقش رسانه بود که موجب شد که آقا امیرالمومنین را در کنار پیکر رسول اکرم(ص) تنها گذاشتند و مسئله صحیفه را شکل دادند و این نقش رسانه بود که برای امیرالمومنین در کنار عمل به قرآن و سنت پیامبر شیوه و راه و روش دو خلیفه اول را شرط کردند.

حجت الاسلام و المسلمین مجیدی عنوان کرد: این که در جنگ صفین قرآن به نیزه زده شد همان فعالیت و تبلیغات سوء رسانه‌ای بود که مردم زمان را فریفت و رسانه به معنای عام آن به بیان روشنگری و تبیین مسائل در دست بنی امیه قرار گرفت و در جلسه حاکمیت ابوموسی اشعری را به بالای منبر برد و حق قطعی امیرالمومنین را غصب کردند.

وی خاطرنشان کرد: تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی و جهت دهی به نگرش‌های مردم همان استفاده از رسانه بود که همه توانش را برای از بین بردن نام خدا و نام رسول الله(ص) را به کار برد ولی در کربلا با شهادت خاندادن و یاران سیدالشهدا بخشی از این تاثیر کمرنگ شد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین گفت: این نقش پررنگ رسانه بنی امیه بود که نگذاشتند صدای حق طلبی اباعبدالله به گوش سربازان و مردم برسد چرا که می‌دانستند اگر صدای اباعبدالله به گوش مردم برسد برای آن‌ها چیزی جز روسیاهی باقی نخواهد ماند.

حجت الاسلام و المسلمین مجیدی افزود: همانطوری که یکی از دلایل ایجاد کننده واقعه کربلا رسانه ضد دین بود قطعا یکی از مهم‌ترین دلایل ماندگاری عاشورا رسانه انقلابی است که ایفاگر این نقش فاخر و این نقش مهم در عصر عاشورا و بعد از عاشورا حضرت زینب(س) هاست.

وی تصریح کرد: رسانه پوپولیستی در مقابل رسانه دینی قرار گرفت و به ظاهر غالب بودن رسانه استکبار به چشم رسید اما زینب کبری(س) در عصر عاشورا و تا پایان سفر و اسارت ایشان ثابت کرد رسانه اثرگذار نه تنها در آن روز بلکه در اعصار مختلف رسانه همراه با دین است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین عنوان کرد: خداوند در سوره عنکبوت می‌فرماید:« مردم گمان می‌کنند همین که گفتند ایمان آوردیم ما آنها را رها می‌کنیم، این طور نیست؟ » و قطعا خداوند عزوجل همه انسانها خصوصا کسانی که کلمه لااله الله بر زبان می‌آروند را آزمایش می‌کنند همانطور که همه انبیاء الهی مورد آزمایش قرار گرفتند.

حجت الاسلام و المسلمین مجیدی افزود: اگر این آزمایش‌ها نبود قطعا تشخیص حق و باطل از هم برای ما دشوارتر بود و قطعا در جریان تفکری به نام شیعه مهم‌ترین مولفه امتحان و مهم‌ترین معیار و شاخصی که ما را به آن امتحان می‌کنند معیار ولایت و امامت است و قطعا شیعه‌ای عاقبت به خیر است که اگر با امامش امتحان شد پای امام خود باقی بماند.

وی گفت: خیلی از مدعیان علاقمندی به امام و ارادت به ولی خود در زمان امتحان نتوانستند سربلند بیرون بیایند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین رو به اصحاب رسانه استان قزوین گفت: شما بزرگواران با رسانه ای که در اختیار دارید فرصت تبیین نام اباعبدالله و افکار ایشان را دارید و قطعا امتحان شما در مقابل ولی و امامتان نوع قلمی است که انتخاب می‌کنید و با هدف روشنگری به جای افشاگری رسانه مطلوب اسلامی دارید.

حجت الاسلام و المسلمین خاطرنشان کرد: رسانه مطلوب دینی به دنبال افشاگری نیست بلکه با هدف روشنگری و رفع نواقص موجود به دنبال هدایت است و با دستگیری از جامعه در تلاش برای رفع مشکلات و باز کردن مسیر حق در مقابل چشمان خواص و عوام جامعه است و اگر رسانه امروز در مسیر تبیین افکار بلند و ارزشمند ولایت فقیه که به فرموده امام معصوم در زمان غیبت باید به این راوی حدیث مراجعه کرد که امروز این راوی حدیث در ایران امام خامنه‌ایست .

وی افزود: رسانه معتدل ما نداریم یا با حق و یا برحق است و خارج از این مسئله نیست و بسیاری از رسانه‌های ما تکلیف خود را نمی‌دانند و در میانه میدان ایستاده‌اند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین تصریح کرد: اگر می‌خواهیم رسانه تبیین کننده دین باشد و در اختیار دین قرار گیرد باید تبیین گر و روشنگر مسائل دین باشد.

حجت الاسلام و المسلمین مجیدی عنوان کرد: امروز هر رسانه‌ای که بخواهد از دستاوردها دفاع کند مورد حمله قرار می‌گیرد و به بی سوادی و بی اطلاعی متهم می‌شود.