در آخرین روز از گرامیداشت هفته دفاع مقدس، دهمین جلسه از سلسه نشست های «دفاع همچنان باقیست…» با موضوع «نفوذ از دفاع مقدس تا مقاومت مقدس» با حضور دکتر محمد صادق کوشکی تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی کشور و عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، ویژه اصحاب رسانه استان در سالن حافظ حوزه هنری قزوین برگزار شد .
در این مراسم که به همت سازمان بسیج رسانه استان و مشارکت سازمان سراج، حوزه هنری، خانه مطبوعات و انجمن صنفی روزنامه نگاران برگزار شده بود سخنران مراسم پیرامون موضوع اقتدار و بازدارندگی قدرت نظامی کشور به مبسوط صحبت کرد .
عضو هیات علمی دانشگاه تهران توان دفاعی کشور بعد از پیروزی انقلاب را عاملی برای اقتدار کشور دانست و گفت: قدرت بازدارندگی ایران که به برکت انقلاب و کسب تجارب در دوران دفاع مقدس و اتکا به نخبگان و دانشمندان داخلی به دست آمده، امروز مانع هرگونه اقدام نظامی دشمن علیه میهن اسلامی شده است.
وی اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی با ترسیم حضرت امام خمینی (ره) با توان ملی برای تبدیل شدن به قدرت منطقه ای گام برداشتیم و بعداز ایشان مقام معظم رهبری این راهبرد را به صورت جدی دنبال کرد و امروز به قدرت اول منطقه غرب آسیا تبدیل شده ایم.
کوشکی گفت: در دنیا برای واحدهای سیاسی، تقسیم بندیهایی وجود دارد که یکی از این تقسیم بندیها قدرت دفاع از امنیت و دفاع ملی است و پایینترین کشورها در این لیست کشورهایی هستند که به دلایل مختلف از جمله موارد استراتژیک و جغرافیایی از این امکان بهرهمند نیستند و کویت یکی از این کشورهاست.
فارغالتحصیل دکتری اندیشه سیاسی افزود: در دستهبندی دوم، کشورهایی چون ژاپن، کره جنوبی و آلمان با وجود توانایی دفاع از امنیت، آمریکا در بالای سرشان قرار گرفته و مجوز دفاع از امنیت و منافع ملی را از آنها سلب کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران بیان کرد: دسته سوم کشورها شامل کشورهایی همچون عربستان است که با وجود اجازه و امکان برای تشکیل امنیت، اراده این کار را ندارند.
کوشکی یادآور شد: برخی از کشورها از جمله ایران هم در برابر تهاجم توان دفاع از خود و دارای توان ملی هستند و قدرت دفاع از کشور خود را دارند.
وی ادامه داد: برای تبدیل شدن به کشورهایی که قدرت بازدارندگی دارند باید به توانی برسیم که براساس آن نیروهای ملی خودبنیاد شود، کشورهایی که در این حلقه قرار دارند نیروهای مسلح آنها هیچ گاه نخواهند جنگید.
کوشکی اذعان کرد: این دست از کشورها نگاه جدیدی به امنیت دارندو در حصار صلح مسلح و دارای توانایی هستند که مبارزه و جنگ با آنها، غیرممکن است .
پژوهشگر علوم انسانی به تقویت نیرو تاکید و تصریح کرد: باید نیروی خود را افزایش دهیم و به اندازهای قدرتمند باشیم تا ارتشی برای نجنگیدن داشته باشیم؛ توانایی دفاعی خودبنیاد و رسیدن به توان بالا ازجمله موارد ضروری دستیابی به حلقه سوم و کشورهای دارای قدرت بازدارندگی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه تکیه بر توان داخلی در مباحث فنی نظامی از ضرورت بالایی برخوردار است، خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب با توان خودبنیاد با حداقل هزینه به توان بالای نظامی دست یافتیم.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران ابراز کرد: برای دستیابی به قدرت بازدارندگی باید اقتدارمان افزایش یابد و علی رغم تحریمهایی که از ابتدای انقلاب با آن مواجه بودیم به این درجه رسیدیم و اندیشکدهها و پژوهشکدهها برای رسیدن به این نقطه تلاش کردند.
وی ادامه داد: یافتن نقاط ضعف دشمن و سرمایه گذاری بر آنها یکی از راه حلهای رسیدن به توان بالا با استفاده از جنگ نامتقارن بود و در نیروی دریایی ما به این سطح رسیدیم و ناوها و کشتیهایی طراحی شد که نسبت به ابزار دشمن دارای برتری بودند.
وی اضافه کرد: مرحله چهارم رسیدن به نقطهای است که ورای مرزهای ملی از امنیت دفاع کنیم و در سه ماه اخیر به این مرحله صعود کرده و به قدرت ضربه متقابل رسیدهایم.
این تحلیلگر سیاسی گفت: این سوال مطرح است که چرا مردم کشور ما نباید از پیروزیهای امنیتی و اقتدار فرزندان خود در خلیج فارس و آبهای آزاد اطلاع داشته باشند و این موضوعات به نمایش گذاشته نمیشود و باید رسانهها به این موضوع توجه داشته باشند.
وی افزود: اکنون خلیج فارس واقعا خلیج فارس است و به قدرت بالایی در این منطقه دست یافتهایم. در آخرین مرحله نقشه جهان مطلوب شکل می گیرد و آن جهان مطلوب ما بدون غده سرطانی است.
این کارشناس سیاسی اذعان کرد: افرادی هستند که با تمام وجود و سختیهای موجود تلاش میکنند و اسم این تلاشها چیزی جز جهاد نیست، با این شرایط حقوق آنها قابل مقایسه با افرادی که در سفرها و ماموریتهای خارجی چیزی جز تحقیر برای ما به ارمغان نمیآوردند، نیست.
وی در پایان گفت: مقامات امریکایی بیان میکنند که ایران به خارپشتی تبدیل شده که هیچ گرگی توان مبارزه با آن را ندارد و در روز اول جنگ با ایران ۲۵هزار کشته خواهیم داشت به همین دلیل هرگز با آنها جنگ نخواهیم کرد.