عدم شناخت دین باعث بیگانگی دختران با اسلام شده است/ الگوسازی علمی راه نجات از بحران هویتی

مدرس حوزه و دانشگاه گفت: باید الگویی علمی و راهبردی برای جوانان معرفی کنیم که در همه موارد سرآمد باشد و موجب گمراهی دختران ما نشود بلکه بتوانند با یک الگوی درست مسیر زندگی خود را پیدا کنند.

به گزارش خبرنگار فرهنگ‌وهنر صبح قزوین، نرگس ترادیون در جلسه بررسی”علل بحران هویت در دختران” که به همت کانون خواهران بسیج رسانه استان قزوین برگزار شد؛ با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی حضرت معصومه(س) اظهار کرد: گاهی در بیان فضیلت‌های شخصیت‌های مذهبی بیشتر به بُعد معنوی پرداخته‌ایم؛ اما بُعد علمی آنان مغفول مانده است به طوری که به بُعد علمی حضرت معصومه(س) پرداخته نشده که باید بیشتر در این زمینه صحبت شود.

وی افزود: ما در شناسایی اسطوره‌های دینی بیشتر به ابعاد معنوی می‌پردازیم و امروز باید برای دختر مسلمان به بُعد علمی هم پرداخته شود؛ چراکه هویت در معنای اصطلاحی خود شناسایی از طریق تفاوت‌ها و شباهت‌هاست.

امروزه دختران جوان درگیر بحران هویتی هستند

مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه هویت اجتماعی مهمترین جنبه هویتی دختران است، بیان کرد: بحران هویت یعنی عواملی که باعث می‌شود خودآگاهی و شناخت دقیق فرد از خود، دستخوش تغییرات قرار گیرد که متاسفانه امروزه دختران جوان درگیر بحران هویتی هستند و برای اینکه برای این بحران درمانی پیدا شود ابتدا باید سراغ آسیب شناسی برویم.

ترادیون ابراز کرد: زمانی که از بحران صحبت می‌کنیم این طور نیست که بگوئیم فقط مختص دختران است و مربوط به زنان نمی‌شود بلکه گاهی اوقات بانوان هم با بحران‌های هویتی درگیر می‌شوند.

وی اضافه کرد: متاسفانه امروزه حتی گاها زنان خانه‌دار، شاغل و دختران جوان ما درگیر بحران هویتی شده‌اند و آن چیزی که باعث وادادگی فرهنگی و وجودی در بانوان شده و موجب شده که به فرهنگ غرب تمایل پیدا کنند، این است که غرب را به درستی نشناخته‌اند.

این مدرس حوزه بیان کرد: اگر دختر امروز ما بداند بینشی که درباره زن در غرب وجود دارد چه بینش منفوری است هرگز دست از فرهنگ اسلامی برنمی‌دارند و باید تمامی زن‌ها ارزش و جایگاه خود را بدانند که متاسفانه امروزه برخی زنان آنقدر شخصیت خود را بی‌ارزش می‌دانند که صحبت از ازدواج سفید می‌کنند.

ترادیون درباره ازدواج سفید عنوان کرد: اگر از قبال ازدواج سفید فرزندی حاصل شود آن فرزند فقط منصوب به خانم است و آقا می‌تواند به راحتی آن خانم را رها کند؛ زنان مسلمان باید آگاه شوند که یک زن مسلمان دارای جایگاه بالایی در جامعه است و نباید با افکار غربی و برنامه‌ریزی شده دشمن، زندگی خود را نابود کنند.

مدرس حوزه و دانشگاه تاکید کرد: جالب است بدانید که تا قرن ۱۷ زنان در غرب صاحب چیزی نبودند و امکان نداشت ملکی یا هر چیز دیگری را به نام زن بزنند که متاسفانه امروز برخی دختران گمان می‌کنند به زنان غربی بسیار بیشتر از زنان مسلمانان اهمیت داده می‌شود.

باید شناخت صحیح نسبت به جایگاه زن در اسلام پیدا کنیم

وی افزود: در جامعه امروزی به دلیل الگوبرداری از فرهنگ غرب ارزش گذاری بر روی زنانی شده که کارمند و حقوق‌بگیر هستند و معیار انتخاب دختر برای ازدواج آن دختری است که شاغل باشد چه بسا اینکه در اسلام هیچ خانمی ملزم به کار در بیرون از منزل نیست و کار و تامین نیازهای مالی خانواده وظیفه مرد است.

این مدرس دانشگاه با اشاره به اینکه تعمیم‌های بی‌جا درباره وظایف دختران نیز به خاطر عدم شناخت صحیح از فرهنگ غرب است، تاکید کرد: مهمترین موضوع، شناخت صحیح از دین است چراکه باید شناخت صحیح نسبت به جایگاه زن در اسلام پیدا کنیم و ببینیم اسلام از یک زن چه توقعاتی دارد تا براساس آن گفته‌ها مسیر زندگی خود را پیش ببریم.

ترادیون بیان کرد: دختر نوجوان ما به خاطر رفع نیازهای گذرا به سمت راهی می‌رود که مخالف دین است، چراکه ما از شیرینی دین برای او نگفته‌ایم و اسلام را برای او خوشایند نکرده‌ایم و گاهی رهبران دینی و کسانی که در راه تبلیغ دین هستند باید طرز تبلیغ خود را تغییر دهند و به طور خوشایندی دین را به جوانان بشناسانند.

دختران جامعه باید غنای فکری از معارف دینی داشته باشند

مدرس حوزه و دانشگاه تصریح کرد: برای نوجوانان، جوانان و حتی خانم‌ها باید بسترسازی شود؛ چراکه دختران جوان امروز، مادران فردا هستند پس باید دختران جامعه غنای فکری از معارف دینی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه هدف رسانه دشمن در هویت دختران ایرانی تخریب ایدئولوژی است، اضافه کرد: رسانه نقش بسیار پررنگی در شکل دادن به هویت نوجوانان دارد؛ تبلیغات مد تحت عنوان فرهنگ اصالت، باعث شده که نوجوانان به مصرف‌گرایی روی بیاورند.

ترادیون درباره موضوع دشمن شناسی تاکید کرد: همانطور که مقام معظم رهبری می‌فرمایند دشمن کاری می‌کند که نقاط ضعف را کمرنگ و نقاط قوت را پررنگ جلوه دهد لذا باید دشمن شناسی خود را قوی کنیم و آگاه باشیم.

بحث الگوسازی و شناسایی الگو یک کار فکری است

وی افزود: گاهی اوقات متاسفانه نبود هنرمندان متعهد و معتقد در تولید فیلم و سریال‌ها که حتی از رسانه ملی هم پخش می‌شود نیز باعث می‌شود هنجارها از بین برود، لذا الزاما همه برنامه‌هایی که از صداوسیما پخش می‌شود مجوز اسلامی ندارد.

این مدرس حوزه و دانشگاه گفت: باید الگویی علمی و راهبردی برای جوانان معرفی کنیم که در همه موارد سرآمد باشد و موجب گمراهی دختران ما نشود بلکه بتوانند با یک الگوی درست مسیر زندگی خود را پیدا کنند.

ترادیون در پایان تاکید کرد: بحث الگوسازی و شناسایی الگو یک کار فکری است و ما نیازمند این هستیم که کارشناس‌های متخصص بیشتر این موضوع را بررسی کنند تا الگوگیری آینده‌سازان جامعه درست تبیین شود.

رسانه های انقلابی در بحث کرونا خوب درخشیدند/روحیه بسیجی دشمنان را از پای درآورد

معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین گفت: رسانه های انقلابی در همه حوزه ها به ویژه در بحث کرونا بسیار خوب درخشیدند و از ابتدای این مشکل رسانه ها در کنار دولت و عوامل اجرایی بدون هیچ حاشیه ای برای حفظ روحیه مردم تلاش کردند و موجب پای کارآمدن مردم در مقابله با کرونا شدند.

رسانه های انقلابی در بحث کرونا خوب درخشیدند/روحیه بسیجی دشمنان را از پای درآورد

به گزارش خبرگزاری فارس از قزوین، منوچهر حبیبی معاون سیاسی امنیتی استاندار قزوین و جانشین ستاد کرونا استان در جلسه قرارگاه رسانه ای استان که در سالن جلسات بسیج اقشار سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین برگزار شد در جمع خبرنگاران بیان کرد: بسیج کلید حل تمام مشکلات و در واقع آرامش‌بخش روزهای سخت و بحرانی است .

وی ادامه داد: بسیج و اقدامات آن به معنای واقعی راهگشاست و واژه ای فراگیر و عمومی و بین المللی است و از مرزهای اسلامی و جهان اسلام خارج شده و مرزهای عالم را در می نوردد.

حبیبی عنوان کرد: بسیجی مرد روزهای سخت است و روحیه بسیجی دشمنان را از پای درآورد، شاهد این امر غلبه بر دشمن در جنگ تحمیلی است، در غیر این صورت تجهیزات نظامی عراق بسیار قوی تر از ایران بود اما بسیجیان، مخلصانه وارد میدان نبرد شده و با دست خالی مقابل تمام تهدیدات دشمنان ایستادند.

وی اذعان کرد: قدرت بسیج قدرت نرم و اثرگذار است و بالاترین اراده، امروز اراده بسیجی است. ناب‌ترین و زیبنده ترین لباس ها، لباس بسیجی است و سردار سلیمانی نمونه بارز یک بسیجی اثرگذار با قدرت جهادی است.

معاون سیاسی امنیتی استاندارقزوین تصریح کرد: امروز روحیه بسیجی خدمت را شیرین کرده و با تمام کاستی ها می سازد. امیدواریم که این روحیه عمومی و فراگیر شود که روحیه خداجوی و اخلاص است.

حبیبی یادآور شد: رسانه های انقلابی در همه حوزه ها به ویژه در بحث کرونا بسیار خوب درخشیدند و از ابتدای این مشکل رسانه ها در کنار دولت و عوامل اجرایی بدون هیچ حاشیه ای برای حفظ روحیه مردم تلاش کردند و موجب پای کارآمدن مردم در مقابله با کرونا شدند که این امر بسیار قابل تقدیر است چرا که یک پای مقابله با کرونا اصحاب رسانه می باشند.

مروری بر مشکلات نواحی منفصل شهری قزوین، مشکلاتی از جنس نواحی منفصل شهری

برخی محلات در استان قزوین مامنی برای وقوع و بروز آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، اعتیاد، فساد و بیکاری شده است، در این میان با ورود بسیج برای رفع این آسیب‌ها برنامه ریزی شده است.

گروه‌ جهادی «مجاهدین قلم» کانون برادران بسیج رسانه از مناطق و محلات طرح کرامت سپاه در محلات اکبرآباد اقبالیه ، ده متری چوبیندر و امیدیه ناصرآباد بازدید کردند.

بازدید این گروه‌ با هدف انعکاس مسائل و مشکلات مناطق آسیب‌پذیر، اجرای برنامۀ آموزش سوادرسانه‌ای، انعکاس اقدامات محرومیت زدایی سپاه و بسیج در استان و مطالبه گری از مسئولین صورت می گیرد.

قزوین – ایرنا – گسترش و توسعه شهرها، افزایش سیل مهاجرت روستاییان به شهر و حتی حضور غیرمنتظره مهاجران کشورهای مختلف در پیرامون شهرهای بزرگ باعث ایجاد مناطقی به نام نواحی منفصل شهری شده که این پدیده معضلات بزرگ اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را نیز تاکنون به همراه خود داشته است.

به گزارش ایرنا، همزمان با توسعه پایدار شهری و سیل مهاجرت‌ها، رفته رفته کنترل و هدایت شهرها سخت و مشکلات این نواحی برای مدیریت آنها دوچندان شده تا جایی که امروزه شهرها در حالی به عنوان مصرف کننده و یا توزیع کننده خدمات و کالاها شناخته می‌شوند که خود با چالش‌های متعدد و فراوانی از جمله انواع آلودگی‌های صوتی و زیست محیطی، ترافیک و حتی بهداشت روبرو شده و همه ساله نیز بخش مهمی از بودجه‌های خود را برای رفع و یا کنترل این آسیب‌ها در آن مناطق هزینه می‌کنند.

هرچند برای زیرساخت شهرها از جمله توسعه خدمات شهری، فاضلاب، آسفالت معابر و خیابان‌ها، گسترش فضاهای سبز شهری، ایجاد مراکز خدماتی، بهداشتی، فرهنگی و صدها مورد دیگر برنامه‌ریزی‌های کلانی صورت می‌گیرد اما رفته رفته و با توسعه و گسترش این مناطق، شهرها با معضل دیگری به نام نواحی منفصل شهری پیرامون خود روبرو شده‌اند. 

براساس آمارهای موجود، قزوین از معدود شهرهای کشور است که دارای بیشترین نواحی منفصل شهری بوده و بیشتر ساکنان آن نیز یا از روستاهای مناطق پیرامونی جذب آن شده و یا مهاجرانی از نقاط دیگر کشور را در دل خود جای داده است.

این نواحی با وجود مشکلات زیرساختی و آسیب‌های اجتماعی، فاقد هرگونه امکاناتی بوده و در عین حال نیز جمعیت زیادی را درون خود جای داده و همواره با معضلاتی از قبیل ساخت و سازهای غیرمجاز، انشعابات خدماتی از جمله آب، برق و گاز، کمبود فضاهای فرهنگی و آموزشی و در نهایت معضل اعتیاد دست به گریبان بوده‌اند.

خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز استان قزوین برای بررسی بیشتر مشکلات به برخی از این نواحی رفته و چالش‌ها، مشکلات و درخواست‌های عمومی را با ساکنان آنها مطرح و راهکار آن را از  مسوولان آن جویا شده است.

ناحیه منفصل شهری ناصرآباد با ۱۳ هزار جمعیت، بدون دبیرستان
ناصرآباد، ناحیه منفصل شهری که در ۵ کیلومتری غرب قزوین واقع شده و این روزها نیز شهرک دانش را نیز در کنار خود احساس می‌کند شهروندان آن این روزها با مشکلات اساسی دست و پنجه نرم می‌کنند که برای رفع آن نیازمند نگاه جدی و جدیدی مسوولان ذیربط هستند.

فاطمه سلخوری، از شهروندان این ناحیه شهری نبودن دبیرستان را یکی از معضلات حاد مردم ناصرآباد دانست و به خبرنگار ایرنا گفت: با توجه به جمعیت ۱۳ هزار نفری این حوزه و همچنین بالا بودن هزینه‌ها، تردد فرزندانمان به قزوین و هزینه‌های ایادب و ذهاب آنان توان ما را بریده و سختی زندگی را برای ما دوچندان کرده است. 
وی با بیان اینکه معضلات ناصرآباد و شهرک دانش تنها به نبودن دبیرستان محدود نمی‌شود، خاطرنشان کرد: نبودن فضاهای آموزشی مناسب، فقدان سالن‌های ورزشی و پارک نیز از دیگر موضوعاتی هستند که باید مسوولان برای رفع آن چاره اندیشی کنند.
سلخوری یادآور شد: در عین حال نیز به دلیل استقرار نداشتن کلانتری و یا حتی کانکس انتظامی باعث شده علاوه بر اینکه امنیت منطقه با چالش جدی روبرو باشد، افزایش معتادان، مصرف انواع موادمخدر و وجود اراذل و اوباش مردم منطقه را با نگرانی‌های زیادی روبرو ساخته است.  
 

ناحیه منفصل شهری چوبیندر تبدیل به خوابگاه معتادان متجاهر شده است
در فاصله سه کیلومتری جنوب قزوین، چوبیندر به عنوان یکی دیگر از نواحی منفصل شهری شناخته شده که چالش و مشکلات آن کمی جدی‌تر از سایر مناطق مشابه احساس می‌شود تا جایی که زندگی را برای ساکنان آن تا حدود زیادی دشوار ساخته است.
سیدکمال صادقی، از ساکنان سال‌های دور این ناحیه به خبرنگار ایرنا گفت: وجود زندان مرکزی قزوین در این محل باعث شده تا چوبیندر که در گذشته دارای خانوارهای کمی بود، گسترش بی‌رویه‌ای پیدا کند و امروز نیز ساکنان آن با کوهی از معضلات و مشکلات روبرو هستند.
وی ادامه داد: وجود کانال آبرسانی مملو از زباله و موش‌های موجود در آن که تنها در چند متری منازل مسکونی قرار دارد برای شهروندان چوبیندری مشکل‌زا شده و اینکه مساله بهداشت منطقه را با چالش جدی روبرو ساخته تنها بخش کوچکی از مشکلات این ناحیه است.
این شهروند با اشاره به وجود معتادان متجاهر در محل راه‌آهن چوبیندر، اظهار داشت: متاسفانه این مساله مشکلاتی را برای تربیت فرزندان و حتی امنیت ساکنان این ناحیه شهری ایجاد کرده و در عین حال، توسعه عمرانی زندان مرکزی قزوین و اتصال آن به ورودی بافت چوبیندر نیز اعتراض‌های فراوانی را تاکنون از سوی مردم منطقه بوجود آورده است.
 

آسیب‌های اجتماعی، چالش جدی حاشیه شهر اقبالیه 
منطقه اکبرآباد اقبالیه اگرچه جزو نواحی منفصل شهری محسوب نمی‌شود اما جزو مناطق محروم استان قزوین است که در حاشیه شهر اقبالیه و در فاصله ۵ کیلومتری جنوب شهر قزوین، یعنی بعد از ناحیه منفصل شهری چوبیندر واقع شده است.
منطقه‌ای که به گفته ساکنان آن، دارای ۸۰۰ خانوار بوده و با مشکلات زیادی در زمینه‌های اجتماعی، به ویژه در بخش موادمخدر، عدم امنیت، وجود معتادان متجاهر و اراذل و اوباش، ساخت و سازهای غیرمجاز مسکونی و نبودن زیرساخت‌های لازم فرهنگی و ورزشی روبرو شده است.
یکی از ساکنان این محل که خواست نامش فاش نشود به خبرنگار ایرنا گفت: اکبرآباد جزو اراضی ارزان قیمت شهر اقبالیه محسوب می‌شود و به همین خاطر اغلب ساختمان‌های آن به صورت غیرمجاز بنا نهاده گردیده و همین مساله باعث شده تا زیرساخت‌های لازم خدمات شهری در آن شکل نگیرد.
وی با بیان اینکه مسوولان باید در حوزه رسیدگی به مشکلات تدابیر لازم را برای ساکنان مناطقی مانند اکبرآباد بیاندیشند، تصریح کرد: به نظر می‌رسد با اقدامات اندک از جمله استقرار کانکس انتظامی، ایجاد مراکز فرهنگی و ورزشی و به کارگیری از ظرفیت مساجد جهت تولید و اشتغال جوانان منطقه، می‌تواند گره‌گشای بسیاری از معضلات باشد.
وی خاطرنشان کرد: طی سال‌های گذشته هرچند اقداماتی در خصوص محرومیت زدایی و ایجاد اشتغال توسط فعالان فرهنگی و بسیجی در این منطقه صورت گرفته اما به نظر می‌رسد برای تاثیرگذاری بیشتر این مساله، کمک‌ها باید بیشتر در قالب فعالیت‌های سازمانی و دولتی بروز و ظهور پیدا کند.

اقدامات مناسبی در نواحی منفصل شهری صورت گرفته است

مدیر منطقه یک شهرداری قزوین در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نواحی منفصل شهری تا پیش از شورای پنجم توسط دهیاری‌ها اداره می‌شدند و هر نوع خدمات عمومی مورد نیاز اهالی آن نیز توسط دهیاران تامین می گردید.

اصغر بهنام زاده تصریح کرد: با آغاز به فعالیت شورای پنجم و براساس تصمیم گیری به عمل آمده از سوی فرماندار قزوین، اداره نواحی منفصل شهری از جمله ناصرآباد و چوبیندر به شهرداری قزوین سپرده شد.

وی ادامه داد: به عنوان مثال، در زمان تحویل ناحیه منفصل شهری ناصرآباد، این محل دارای ۱۱۰ هزار متر معبر خاکی بود که از سال ۹۷ تاکنون ۹۷ هزار مترمربع از معابر این ناحیه با نظارت اعضای شورای اسلامی عملیات زیرسازی، جدولگذاری و آسفالت آن به انجام رسیده و ۱۳ معبر آن به مساحت ۱۴ هزار متر مربع باقیمانده که چهار هزار متر مربع آن زیرسازی و جدولگذاری شده و در صورت مساعد شدن هوا، آسفالت خواهد شد.
به گفته وی، این در حالی است که ناحیه منفصل شهری چوبیندر هیچ معبر و خیابان خاکی نداشته و همه آنها آسفالت شده است.

احداث پارک سه هزار و ۸۰۰ متری، ساخت فرهنگسرا با ۶۰ میلیارد ریال اعتبار و احداث سوله ورزشی به مساحت ۲ هزار متر مربع در ناحیه منفصل شهری ناصرآباد از سوی مدیریت منطقه یک شهرداری قزوین آغاز شده و در آینده نزدیک نیز به بهره برداری خواهد رسید.

مشکل چوبیندر، فاضلاب آن است

بهنام‌زاده با اشاره به وجود پاره ای از مشکلات در ناحیه منفصل شهری چوبیندر، اظهار داشت: مساله مهم در حوزه بهداشتی محیط این منطقه، نبودن فاضلاب است که همین مساله باعث شده تا آب جوی معابر به یک کانال واقع شده در خارج از محدوده سرریز  و آب آن نیز در نهایت وارد باغات منطقه شود.

وی با بیان اینکه علی‌رغم بی‌توجهی دستگاه ذیربط به این مساله، شهرداری منطقه یک قزوین امسال ۲۵۰ متر از این کانال را با ۲۰ میلیارد ریال اعتبار سرپوشیده کرد و تا سال ۱۴۰۰ نیز مابقی آن سرپوشیده خواهد شد.

مدیر منطقه یک شهرداری قزوین اضافه کرد: در زمینه فضای سبز هم اقداماتی در زمینه بازپیرایی و اصلاح فضای سبز این ناحیه در حال انجام است که به زودی اجرایی می‌شود.

مشکلات حاشیه شهر اقبالیه پس از تصویب طرح جامع کاهش یافته است
شهردار اقبالیه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ضمن اشاره به ساخت و سازهای غیرمجاز منطقه اکبرآباد، اظهار داشت: انجام این مساله از سال ۷۹ و با ساخت ۷۰۰ واحد مسکونی در این منطقه آغاز شد که پرونده تمامی ساخت و سازهای غیرمجاز به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال شده و مراحل اداری خود را طی می‌کند.
غلامرضا فرجی با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچگونه ساخت و ساز غیرمجازی در این منطقه انجام نمی‌شود، افزود: این منطقه قبل از طرح جامع خارج از محدوده شهری بود ولی پس از تصویب طرح در سال ۹۲ تمامی خدمات لازم در این منطقه صورت گرفته و مشکلی در زمینه زیرساخت شهری آن نیز وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه پیش از سال ۹۰ این منطقه متصل به انشعابات آب و برق بوده، تصریح کرد: در زمینه آسفالت، جدول گذاری و سایر زیرساخت‌های شهری نیز اکبرآباد با مشکل خاصی روبرو نیست.
این مسوول با اشاره به اقدامات شهرداری اقبالیه در زمینه خدمات فرهنگی و ورزشی، اضافه کرد: شهرداری برای احداث سوله‌های ورزشی و مراکز فرهنگی اگرچه با مشکل اعتباری روبرو است اما می‌تواند زمین مورد نظر تمامی ادارات را برای راه اندازی و احداث این مراکز در اختیار متقاضیان بگذارد.
شهردار اقبالیه اظهار داشت: برای استقرار کانکس نیروی انتظامی هم اقدامات لازم انجام شده و مکان مورد نیز تا هفته آینده به نیروی انتظامی تحویل داده می‌شود.

رهاورد
ارایه خدمات اولیه شهری یکی از وظایف اصلی شهرداری و دستگاه‌های خدمات رسان بوده که باید آن را به بهترین شکل ممکن اجرایی کنند، خدماتی که به نظر می‌رسد در این نواحی با رشد چشمگیر جمعیت، تاحدودی در برخی زمینه‌ها مغفول مانده و مردم این مناطق را با مشکلاتی روبرو کرده است.
مسوولان ذیربط نیز باید به طور مرتب و با بازدیدهای میدانی مشکلات شهروندان این مناطق را مورد رصد قرار داده و با تخصیص اعتبارات مورد نیاز، درصدد رفع آنها برآیند.

اعتیاد پدر و برادر سهم بزرگی در معتادشدن دختران خانواده دارد/ جذب اعتبار ۲۴میلیارد ریالی در حوزه آسیب‌های اجتماعی

مدیرکل امور اجتماعی استانداری قزوین گفت: امسال با تمام تلاشی که کردیم، توانستیم دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار در حوزه آسیب‌های اجتماعی از تهران جذب کنیم که آن هم تماما جذب دستگاه شده است

به گزارش خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ مریم بیدخام در جلسه هم‌اندیشی در حوزه آسیب‌های اجتماعی در قزوین با محوریت علل گرایش به اعتیاد در زنان که به همت بسیج رسانه به مناسبت هفته بسیج برگزار شد، اظهار کرد: یکی از معضلات بهداشتی و روانی در جامعه اعتیاد است که عوارض و تبعات آن از دایره فرد خارج می‌شود و اثرات آن در جامعه باقی می‌ماند که خود منشا سایر آسیب‌های اجتماعی است.

وی افزود: در بحث اعتیاد سن خطر که دوره جوانی و جوانی است نیز مطرح می‌شود و مهاجرت افراد به شهرها جهت اشتغال و رفاه که در بسیاری از مواقع منجر به حاشیه‌نشینی می‌شود خود زمینه ساز اعتیاد است؛ تاکنون آنطور که باید به علل بسیاری از آسیب‌ها به طور شفاف نپرداختیم که برخی از آن‌ها را به تابو تبدیل کرده است.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری قزوین تصریح کرد: گاهی خانواده‌ها درباره اعتیاد ساده انگاری کرده و تصور می‌کنند هیچگاه در معرض خطر نیستند، اما نباید اینطور فکر کنیم که اعتیاد فقط برای دیگران است چه بسا اگر مهارت‌های زندگی را به درستی نیاموخته باشیم ممکن است که در دام بیفتیم.

این مقام مسئول تصریح کرد: طبق پژوهش انجام شده کسی که به سن پختگی می‌رسد قطعا آگاهانه‌تر و عاقلانه نسبت به موضوعات تصمیم می‌گیرد؛ طی همین پژوهش که در مناطق حاشیه شهر انجام شده بخش قابل توجهی از افرادی که از روستاها مهاجرت کردند نیز اوقات فراغت خود را به میزان ۲۴ درصد در فضای مجازی و فقط یک درصد به مطالعه اختصاص دادند و تعداد قابل توجهی هم اوقات خود را با ماهواره می‌گذرانند.

وی ادامه داد: تعداد زیادی از بانوان توسط پدر یا برادر یا همسر به سمت مصرف موادمخدر کشیده شده‌اند و بحث تعلق خاطر به همسالان نیز مطرح است که در نوجوانان اگر دقت لازم نشود به بیراهه کشیده خواهند شد و تغییر سبک زندگی و بی‌اطلاعی از عوارض مصرف مواد از دیگر دلایل بروز اعتیاد است.

بیدخام تاکید کرد: مکان برای خدمات به اقشار آسیب‌پذیر در استان قزوین وجود دارد و در این حوزه هیچ کمبودی نداریم؛ پر کردن اوقات فراغت از عوامل پیشگیری از اعتیاد است و باید زمینه اشتغال را برای افراد فراهم کنیم؛ حضور و نظارت جدی نیروی انتظامی در برخی از پارک‌ها که روشنایی کافی ندارند و خود زمینه ساز آسیب‌های اجتماعی است نیز اهمیت دارد.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری قزوین ابراز کرد: آگاهسازی خانواده‌ها، آموزش مهارت‌های زندگی، استفاده از ظرفیت مردم نهاد، کاهش فشارهای روانی و تنش‌های خانوادگی از جمله راهکارهای مهم در بحث پیشگیری از اعتیاد است؛ عدم پذیرش اعتیاد بانوان باعث ترد شدن آن‌ها می‌شود و آسیب‌های دیگر را به دنبال دارد، لذا اعتیاد بانوان باید مانند اعتیاد مردان دیده شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه باید سعی کنیم افراد را با آموزش به‌هنگام به خودباوری برسانیم، گفت: قزوین رتبه اول از نظر تاریخی در کشور و رتبه سوم جهان را داراست، اما به این ظرفیت‌ها را توجه نکردیم چراکه تقویت این بخش می‌تواند در اشتغال و توانمندسازی افراد و تاثیرگذاری فرهنگی و اجتماعی موثر باشد.

وی درباره میزان اعتبارات حوزه اجتماعی اظهار کرد: امسال با تمام تلاشی که کردیم، توانستیم دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان اعتبارات در حوزه آسیب‌های اجتماعی از تهران جذب کنیم که آن هم تماما جذب دستگاه شده است، یعنی تعدادی مدرسه، کتابخانه، کانون پرورشی فکری در مناطقی وجود دارد که نیاز به تجهیز داشت، لذا اعتبارات از طریق دستگاه جذب می‌شود که باید با کار کارشناسی نیز مناطق نیازمند در پایین شهر احصاء و برای تجهیز اقدام شود.

بیدخام در پایان عنوان کرد: سعی کردیم از طریق دستگاه‌هایی همچون بهزیستی و آموزش و پرورش برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی استفاده کنیم؛ اما هنوز برای سمن‌ها هیچ اعتباری به استان وارد نشده و امسال کارهای فرهنگی که باید توسط سمن‌ها انجام می‌شد هنوز انجام نشده است.

اجرای طرح "کرامت" در ۲۹ محله استان قزوین/ در حوزه ترک اعتیاد، صیانت از خانواده جدی گرفته شود

معاون اجتماعی سپاه استان قزوین گفت: از ۱۱ محله کرامت که در استان از اوایل دهه ۹۰ شناسایی شده بود به ۲۹ محله رسیده‎‌ایم که ماموریت‌ها را در حوزه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی این محلات اجرایی می‌کنیم.

سرهنگ امیرعلی حسینیانی در جلسه هم‌اندیشی مسائل آسیب‌های اجتماعی در قزوین با محوریت علل گرایش به اعتیاد در زنان که به همت بسیج رسانه قزوین در سالن جلسات اقشار سپاه برگزار شد، اظهار کرد: یکی از اهدافی که معاونت اجتماعی سپاه از معاونت فرهنگی جدا شد به واسطه پیگیری کردن موضوعات اجتماعی به طور ویژه است.

وی افزود: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری در سال‌های ۹۴ و ۹۵ دغدغه‌های اجتماعی را مطرح کردند و تاکید داشتند که حتما بسیج در این حوزه پای کار بیاید، لذا در همان سال معاونت اجتماعی سپاه شکل گرفت.

این مقام مسئول ادامه داد: معاونت اجتماعی سپاه ماموریت‌هایی که اولویت شورای اجتماعی کشور بود را دنبال می‌کند که شامل کاهش اعتیاد، کاهش طلاق، کاهش کودکان کار، رسیدگی به معضلات حاشیه نشینی است که از سال ۹۸ عملا ماموریت را آغاز کردیم.

معاون اجتماعی سپاه استان قزوین اذعان کرد: از ۱۱ محله کرامت که در استان از اوایل دهه ۹۰ شناسایی شده بود به ۲۹ محله رسیده ایم که ماموریت‌ها را در حوزه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی این محلات اجرایی می‌کنیم که تعدادی از این محلات شهری و تعدادی روستایی است.

این مقام مسئول تصریح کرد: محلات آسیب دیده را در استان قزوین به لحاظ جغرافیایی تعیین و تقسیم‌بندی کردیم تا در پایان طرح ارزیابی شود که چقدر اثرگذاری داشته‌ایم. مهمترین ماموریت ما در حوزه صیانت است زیرا در حوزه اعتیاد فقط موضوع ترک و درمان مطرح نیست و اگر از بحث صیانت غافل شویم قطعا زحمات ما به هدر می‌رود، همچنین مهمترین نهاد در زمینه حفظ فرد پس از ترک اعتیاد خانواده است.

حسینیانی عنوان کرد: در خانواده‌هایی که آسیب اقتصادی دارند و اعضای خانواده آسیب دیده از اعتیاد هستند رویکرد را در حوزه توانمندسازی متمرکز کردیم و افراد را بنا به توانایی‌ها و علاقه‌مندی‌ها آموزش دادیم تا مدارک فنی‌حرفه‌ای دریافت کنند و بتوانند از مزایای تسهیلات و حمایت‌های دولت بهره‌مند شوند؛ هدف ما این است که تا پایان سال این طرح را عملیاتی کنیم که البته تعدادی عملیاتی شده و هدف دیگر ما هم ایجاد تعاونی است تا این خانواده‌ها انسجام و توانایی پیدا کنند.

وی با بیان اینکه تعدادی از مراکز ورزشی، تفریحی، فرهنگی و آموزشی را در محلات محروم راه‌اندازی و احداث کردیم تا در بحث اوقات فراغت سالم توانمند شوند، گفت: ما تفاهم‌نامه رسمی با وزارت بهداشت داریم و برنامه‌هایی مشترک را تعیین کردیم که امسال در محله‌های حاشیه‌نشین اجرایی می‌شود.

این مقام مسئول بیان کرد: در این ۲۹ محله استان قزوین، شورای اصلاح محل را شکل دادیم و کار را به مردم سپردیم به طوری که در کنار مدیر برادر یک مدیر خواهر هم انتخاب کردیم، لذا ۷۰ درصد کار باید توسط خانم‌ها انجام شود که بیش از ۹۰ درصد ایجاد اشتغال و کارگاه‌های پیشگیری در حوزه بانوان صورت گرفته است.

معاون اجتماعی سپاه استان قزوین تاکید کرد: اصلی‌ترین کار ما پیشگیری و آموزش است و ۱۷ سمنی که در بهزیستی مخصوص بانوان هستند نیز ارتباط تنگاتنگی با ما دارند، در استان یک کمپ برای خانم‌های دارای اعتیاد و بی‌خانمان داریم و سایر بانوان در مراکز تحت درمان هستند.

انتهای پیام/ ۱۳۰۰

بسیج پیشتاز رفع مشکلات در محلات جنوب قزوین/ از ایجاد اشتغال برای بانوان تا نجات خانواده‌ها از منجلاب اعتیاد

محلات جنوب شهر قزوین مامنی برای وقوع و بروز آسیب‌های اجتماعی از جمله طلاق، اعتیاد، فساد و بیکاری شده است، در این میان با ورود بسیج برای رفع این آسیب‌ها برنامه ریزی شده است.

گروه‌ جهادی «نون و القلم» کانون خواهران سازمان بسیج رسانۀ استان قزوین از مناطق و محلات آسیب پذیر استان بازدید کردند.

بازدید این گروه‌ با هدف انعکاس مسائل و مشکلات مناطق آسیب‌پذیر، اجرای برنامۀ آموزش سوادرسانه‌ای، انعکاس اقدامات محرومیت زدایی سپاه و بسیج در استان و مطالبه‌گری رسانه‌ای صورت گرفت.

در راستای اجرای این برنامه، بسیجیان کانون خواهران سازمان بسیج رسانه برای بازدید از محلات آسیب‌پذیر به محلۀ هادی‌آباد، محلۀ راه‌آهن، خیابان اصفهان و محلۀ ایران‌گاز جنوب شهر قزوین اعزام شدند.

در حاشیۀ نخستین بازدید بانوان بسیجی که از محلۀ هادی‌آباد قزوین صورت گرفت، محبوبه شاه‌محمدی اظهار کرد: فعالیت‌های مختلفی را سعی کردیم در حوزۀ توجه به مناطق محروم و آسیب‌پذیر دنبال کنیم.

توزیع بسته‌های معیشتی در محلات محروم

وی افزود: توجه به آسیب‌های اجتماعی از جمله کاهش طلاق و اعتیاد، افزایش فرزندآوری و تغییر سبک زندگی از جمله فعالیت‌هایی است که در قالب طرح کرامت صورت می‌گیرد.

مسئول حوزۀ کوثر قزوین بیان کرد: جنس و نوع هر معضل در محلات نسبت به هم متفاوت بوده و اولویت ما توجه به معیشت مردم است و براین اساس، کارگاه‌های اشتغالزایی ایجاد شده است.

شاه‌محمدی گفت: برای 15 خانوار در هادی‌آباد در رشته خیاطی اشتغالزایی شده است که چهارنفر از آنها معتاد بودند که به کمپ معرفی و موفق به ترک اعتیاد شدند؛ 12 نفر نیز برای هفتۀ بسیج شناسایی شده است.

وی با اشاره به اینکه جامعۀ هدف ما، جذب 7 هزار و 857 نفر در محلۀ هادی آباد به بسیج و ارائه خدمات به آنهاست، گفت: با بررسی‌های صورت گرفته برآورد شده بیشترین آسیب‌ها در این محله، مربوط به اعتیاد و بیکاری است و توانستیم در حوزۀ صنایع دستی از جمله گلیم بافی، آینه کاری، گلدوزی و صنایع تبدیلی نیز برای بانوان اقداماتی را انجام دهیم.

فرماندۀ حوزۀ کوثر قزوین یادآور شد: اعتیاد در محلۀ هادی آباد و خیابان حیدری بیداد می‌کند و درنظرداریم با همکاری مراکز نیکوکاری و مساجد بسته‌های معیشتی تقریبا به ارزش 350 الی 500 هزار تومان بین خانواده‌های نیازمند توزیع کنیم.

شاه محمدی عنوان کرد: زمینۀ اشتغال برای زنان این خانواده‌ها با همکاری هیئت امناء و خیران فراهم شده و از محل درآمدی کارگاه، تسهیلاتی برای این بانوان درنظرگرفته شده است؛ تجهیزاتی را نیز خریداری کرده و خرید و فروش محصولات آنها را برعهده گرفتیم.

وی بیان کرد: از جمله مشکلات دیگر محلۀ هادی‌آباد این است که به علت عدم وجود فرهنگ و فضای فرهنگی مناسب، دختران جوان و نوجوان در خیابان رها شده بودند و برنامه‌ای برای اوقات فراغت این دختران وجود نداشت.

این مسئول پایگاه اضافه کرد: با مطالبه گری‌ صورت گرفته از دکتر محمدبیگی نمایندۀ مردم قزوین در مجلس و بازدید این نماینده از محله و معاونت فرهنگی سپاه، قول‌هایی برای مساعت داده شده است و امیدواریم این مشکلات با حضور مسئولان شورای شهر قزوین حل و فصل شود.

شاه‌محمدی، وجود بوی نامطبوع جوی آب در سطح کوچه و خیابان و وجود خانه‌های فساد را از دیگر مشکلات محلۀ هادی آباد عنوان و اضافه کرد: برگزاری کلاس‌های نویسندگی، داستان نویسی و کلاس‌های خیاطی برای بانوان و توزیع بسته‌های معیشتی در ایام کرونا از سایر اقدامات صورت گرفته است.

مسئول پایگاه حوزۀ کوثر قزوین یادآور شد: درنظر داریم فروشگاهی با عنوان «شرکت تعاونی» راه‌اندازی کنیم که با این کار حداقل 15 نفر به صورت مستقیم و 30 نفر به صورت غیرمستقیم در شرکت مشغول به فعالیت خواهند شد.

بازدید از محلۀ ایران‌گاز و راه‌آهن واقع در جنوب شهر قزوین از دیگر مکان‌هایی بود که بسیجیان کانون خواهران سازمان بسیج رسانۀ استان از آن بازدید کردند.

رسانه، مهم‌ترین ابزار برای بیان مشکلات مردم است

حاج باقر اسلامی صدر در این بازدید اظهار کرد: محلۀ راه آهن دارای مشکلاتی بوده و اولویت ما توجه به معیشت مردم است که اقدامات مختلفی در این راستا صورت می‌گیرد.

وی افزود: مهم‌ترین ابزار برای مقابله با دشمن در دوران هشت سال دفاع مقدس، تنها تفنگ و اسلحه بود اما امروز مهم‎ترین ابزار، قلم رسانه است که ارزش فعالیت رسانه‌ها همانند ارزش فعالیت رزمندگان دوران دفاع مقدس است.

معتمد محلۀ راه‌آهن قزوین یادآور شد: از سال 57 ساکن محلۀ راه‌آهن هستم و به خوبی در جریان مشکلات و دغدغه‌های مردم محله قرار دارم؛ محلۀ راه‌آهن و ایران گاز جزو محلات محروم قزوین است که نیاز به توجه جدی دارد.

اسلامی‌صدر اضافه کرد: عدم روشنایی مناسب و تیربرق در وسط خیابان از جمله مشکلات خیابان راه آهن است که باوجود پیگیری‌های متعدد صورت گرفته، مردم محله همچنان با عدم روشنایی مواجه هستند.

وی اذعان کرد: وجود مشکلات مختلف و عدم توجه مسئولان برای رفع آن موجب شده تا مردم نسبت به نظام بدبین شوند و کم کاری مسئولان را به حساب انقلاب و نظام بگذارند؛ چرا نباید بعد از گذشت ۴۰ سال از انقلاب، عدالتی در توزیع امکانات برای مردم وجود نداشته باشد و مسئولان شهری حتی برای یکبار هم از مناطق جنوب شهر بازدید نداشته باشند؟

معتمد محلۀ راه‌آهن قزوین گفت: چهل سال از انقلاب اسلامی می‌گذرد و با وجود مشکلات بسیار برای جوانان نمی‌توانیم پاسخگوی آنها باشیم؛ مسئولان باید کمک کنند و با بودجه‌هایی که در اختیار دارند در مسیر خدمت به مردم و حل مشکلات آنها قدم بردارند.

لیدا ململی نیز در حاشیۀ این بازدید اظهار کرد: باتوجه به اینکه بخشی از آسیب‌های محلۀ راه‌آهن و ایران‌گاز شناسایی شده، اقدامات مختلفی در دستور کار است که از جملۀ آن می‌توان به ایجاد کارگاه اشتغال‌زایی در هفتۀ بسیج اشاره کرد.

وی افزود: در مرحلۀ نخست ما بنا داریم فعالیت کارگاه را با دوخت چادر و ماسک آغاز کنیم و البته معاونت فرهنگی سپاه نیز همکاری مناسبی در این خصوص با ما دارد.

ایجاد کارگاه‌های اشتغال‌زایی برای بانوان

مسئول پایگاه حضرت رقیه حوزه ام‌البنین(س) محلۀ راه آهن قزوین عنوان کرد: در راستای اشتغالزایی بانوان محله همچنین تلاش داریم کارگاه قالی بافی را در دانشگاه سمبل شیمی راه‌اندازی کنیم.

ململی یادآور شد: فعالیت‌هایی نیز برای افراد بدسرپرست و بی‌سرپرست پیش‌بینی شده است که در این راستا استفاده از ظرفیت صنایع تبدیلی را درنظرداریم.

وی به بیان دیگر مشکلات محله پرداخت و اضافه کرد: باتوجه به مشکلات و آسیب‌های اجتماعی مختلف در منطقه از جمله اعتیاد، طلاق و فرار دختران از خانه و خانه‌های فساد، دوره‌های آموزشی و مشاوره‌های فردی و گروهی را برگزار کردیم که این دوره‌ها با استقبال مناسبی همراه بود.

مسئول پایگاه حضرت رقیه حوزۀ ام‌البنین راه‌آهن قزوین تصریح کرد: برگزاری کلاس‌های مهارت و آموزش با کمک اداره‌کل فنی و حرفه‌ای و ارائه خدمات بیمه‌ای از جمله اقدامات پیش بینی شده است؛ اما بیشترین تلاش ما این است که مسئولان نسبت به مشکلات و دغدغه‌های مردم توجه کنند.

مسئولان مشکلات محله را به حال خود رها کرده‌اند

ململی عنوان کرد: غالب مشکلات محلۀ راه‌آهن و ایران گاز، مربوط به مشکلات اجتماعی است و متولیان امر در شهرستان هیچ توجهی به مشکلات مردم ندارند، این درحالی است که گروه‌های بسیج و سپاه به صورت جدی پیگیر مشکلات مردم هستند.

وی اضافه کرد: مشکلات ساخت و ساز از مشکلات دیگر منطقه است که مسئولان این ساخت و سازها و منطقه را به حال خود رها کرده و توجهی به آن ندارند؛ چراکه فضای این ساختمان‌ها امروز به مخروبه‌ای برای تجمع معتادان تبدیل شده است.

ململی در پایان یادآور شد: عدم وجود تیربرق، نبود آب شرب مناسب، نبود فضای تفریحی سالم برای ساکنان محله از جمله مشکلات محله بوده و خدمات اجتماعی نیز دچار مشکل شده است؛ در شرایط امروز کرونا نیز توجهی به سلامت نمی‌شود و مردم منطقه در توجه به پروتکل‌های بهداشتی، توجیه نیستند.

فرمانده سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین: سازماندهی و تقویت کار جمعی باید در رسانه‌ها دیده شود

فرمانده سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین گفت: سازماندهی و تقویت کار جمعی باید در رسانه‌ها دیده شود؛ دشمنان ما فرصت طلب هستند و ذائقه مردم را به خوبی تشخیص می‌دهند و سیاه نمایی می‌کنند که باید مراقب باشیم و روی اثرسنجی کارهایمان بیشتر وقت بگذاریم.

سردار محمد شاهرخی در جلسه ای که به مناسبت هفته بسیج و همت سازمان بسیج رسانه قزوین با مسئولین برخی از رسانه‌ها در دفتر کار ایشان برگزار شد؛ ضمن گرامیداشت هفته بسیج اظهار کرد: علی رغم دستاوردهای بزرگ و کارآمدی که انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران از ابتدا تاکنون داشته است، اما دشمن با فضای رسانه‌ای که ایجاد کرده قصد دارد نظام را ناکارآمد نشان دهد.

وی افزود: در تمام دوران‌ها حق و باطل مقابل یکدیگر قرار داشته اند، هر کدام از این جبهه‌ها تلاش می‌کنند که مردم را به خود جذب کنند و پیروزی خود را در جذب مردم می‌دانند؛ جبهه باطل برای جذب مردم خط قرمز ندارد و از هر ابزاری استفاده می‌کند اما جبهه حق نمی‌تواند این خط قرمزها را زیر پا بگذارد.

فرمانده سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین اذعان کرد: امروز باید اثرگذاری رسانه ای افزایش یابد؛ ما امکانات بالقوه‌ای داریم که بالفعل نمی‌شود و حداکثر استفاده را از همه ظرفیت‌ها نمی‌کنیم لذا اثرگذاری لازم را نداریم.

این مقام مسئول ابراز کرد: در برخورد با فساد، شاهدیم دستگاه قضایی کشور با اقتدار و قدرت لازم و بدون نگاه تبعیض آمیز، بالاترین مقام‌های دولتی و اطرافیانش را در دولت‌های مختلف دستگیر می‌کند، اما بازخورد رسانه‌ای و اثرگذاری دیده نمی‌شود؛ زیرا برخورد گسترده با فساد به علت هجمه گسترده سیاسی به چشم نمی‌آید از سوی دیگر در حوزه انعکاس این اخبار و مانور بر روی مقابله با فساد خوب کار نمی‌کنیم.

شاهرخی بیان کرد: سنت الهی بر این است هر جا که وحدت باشد اقدامات نتیجه بخش خواهد بود اما ضعف در این عامل باعث می‌شود تا کارکردهای لازم دیده نشود؛ لذا رسانه‌های انقلابی باید قدر فرصت‌ها را بدانند و در حوزه‌های مختلف راهبرد تعریف کنند.

وی عنوان کرد: امروز احساس خطری از نظر حمله نظامی نداریم اما خطر آنجاست که افکار و عقاید مردم تغییر کند؛ در تاریخ هم می‌خوانیم که هیچ جریان دینی به اندازه انقلاب ما نظام‌مند حرکت نکرده و همین حرکت هدف دار زمینه استمرار انقلاب شده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: خدا عنایت به ما داشته که انقلاب اسلامی بیش از ۴۰ سال است که ادامه دارد، اما لازمه امتداد آن این است که سنت‌های الهی تحقق یابد چراکه با انسجام و وحدت می‌توان به پیروزی رسید؛ انسجام باعث می‌شود که پرچم فساد پایین کشیده شود حتی اگر طرف مقابل ما پول و امکانات و قدرت داشته باشد.

وی بیان کرد: انسجام در کنار کار علمی می‌تواند مردم را مخاطب رسانه‌های ما قرار دهد اما اخبار ما مطابق ذائقه مردم نیست؛ با انسجام و کار تشکیلاتی ذائقه مردم تشخیص داده می‌شود. از سوی دیگر انقلاب اسلامی طی ۴۰ سال خدماتش در جهان بی‌نظیر بوده است اما به خوبی اطلاع رسانی از این خدمات صورت نگرفته است.

فرمانده سپاه صاحب الامر(عج) استان قزوین در پایان گفت: سازماندهی و تقویت کار جمعی باید در رسانه‌ها دیده شود؛ دشمنان ما فرصت طلب هستند و ذائقه مردم را به خوبی تشخیص می‌دهند و سیاه نمایی می‌کنند که باید مراقب باشیم و روی اثرسنجی کارهایمان بیشتر وقت بگذاریم، لذا وقتی دنبال اثرگذاری نیستیم، نتیجه‌ها و دستاوردها ضعیف است.

به مناسبت آغاز هفته بسیج؛ "بسیج" یعنی اراده پولادین تهدیدسوز و فرصت‌ساز/ ترویج تفکر بسیجی تنها مسیر حل مشکلات است

تبیین فرهنگ بسیجی موجب توفیقات بسیاری در توسعه و پیشرفت کشور شده و باید این فرهنگ به عنوان یک فرهنگ اصلی در جامعه حاکم و نقش‌آفرین باشد زیرا ایجاد تحول در بخش‌های مختلف کشور در گرو گسترش فرهنگ و تفکر بسیجی است.

صبح قزوین؛—– محمد کشاورز.

بسيج به مثابه تجلي مشاركت مردم در گذار نظام از شرايط و بحران‌هاي گوناگون، نهادي است كه به ابتكار و دورانديشي عالمانه حضرت امام(ره) تأسيس شد.

در اساسنامه بسيج مستضعفين، بسيج را به اين صورت تعريف كرده‌اند: «بسيج نهادى است تحت فرماندهى مقام معظم رهبرى كه هدف آن نگهبانى از انقلاب اسلامى و دستاوردهاى آن و جهاد در راه خدا و گسترش حاكميت قانون خدا در جهان طبق قوانين جمهورى اسلامى ايران و تقويت كامل بنيه دفاعى از طريق همكارى با ساير نيروهاى مسلح و همچنين كمك به مردم هنگام بروز بلا و حوادث غيرمترقبه است»

فرهنگ و تفكر بسيجى حقيقتى است كه در آن والاترين ارزش‌هاى انسانى رشد و تكامل يافته و مملو از شايستگى و بايستگى است. این فرهنگ، پيشرو، هدفدار، اصيل و متأثر از اصول ثابت معقولى است كه بر دريافت‌هاى عالى انسانى متكى است. بستر حركت عمومى جامعه، آرمان گرا، ظلم ستيز متأثر از ارزش‌هاى اسلامى واجد عناصر، معنويت، شــهادت، شــجاعت، غيرت و حريّت است. داراى ابعاد مادى و معنوى است كه در آن اولويت به حفظ ارزش‌هاست و حساسيت‌هاى اعتقادى و سياسى دارد.

فرهنگ بسيجى، فرهنگ شجاعت، غيرت و اسير خواسته‌هاى تحقيرآميز نشدن است

حضرت امام رضوان الله تعالی عليه همواره تفكر بسيجى را يك ضرورت براى همه عرصه‌ها و بسيج را فرمول دفاع همه جانبه از انقلاب اسلامى توصيف مى‌كردند.

مقام معظم رهبرى حضرت آيت االله العظمى امام خامنه‌اى نیز در اين خصوص مى‌فرمايند: «در حقيقت، بسيج يك فرهنگ و يك حركت فرهنگى است. فرهنگ بسيجى، يعنى چيزى كه ما براى هر يك از آحاد جامعه اسلامى، آن را آرزو مى‌كنيم. اين كه مى‌گوييم همه بايد بسيجى باشند، همين است. بسيجى كسى است كه براى ارزش‌هاى اسلام، اهميت قائل است و معتقد به خدا، خاضع و خاشع در مقابل پروردگار عالميان است».

فرهنگ بسيجى، فرهنگ معنويت، شجاعت، غيرت، استقلال، آزادگى و اسير خواسته‌هاى تحقيرآميز نشدن است. خواسته‌هاى زندگى، براى همه مهم است، اما آنچه كه مهمتر است، آرمان‌ها، ارزش‌ها و هدف‌هاست. آنها را بايد مقدم داشــت.

بنابراين بسيج به عنوان متن جامعه و توده مردم آماده، آگاه، فداكار و وفادار كه اصلى‌ترين عناصر آن را جوانان تشكيل مى‌دهند، در صورتى كه مجهز به ايمان، تقوا، اخلاص، آگاهى، منطق و بصيرت باشد. اين خصوصيات، همان سپر نفوذناپذيرى در برابر فرهنگ مهاجم است كه تهاجم خطرناك دشمن را در همــه ابعاد دفع مى‌كند و با تلاش و مجاهدت خود به بالندگى و پيشــرفت همه جانبه كشور مى‌انديشد»

تفکر بسیجی، شاهراهی از میان سنگلاخ‌هاست

تبیین فرهنگ بسیجی موجب توفیقات بسیاری در توسعه و پیشرفت کشور شده و باید این فرهنگ به عنوان یک فرهنگ اصلی در جامعه حاکم و نقش‌آفرین باشد.

ایجاد تحول در بخش‌های مختلف کشور در گرو گسترش فرهنگ و تفکر بسیجی است. بدون ترید پیشرفت‌های کشورمان در زمینه‌های مختلف مثل نانو، صنایع موشکی و انرژی صلح آمیز هسته‌ای از جمله توفیق‌های گسترش و تبیین فرهنگ بسیجی و ارزش‌های اسلامی است؛ و چه زیبا حضرت روح الله(ره) فرمود که: «اگر بر كشورى نواى دلنشين تفكر بسيجى طنين انداز شد، چشم طمع دشمنان و جهان خواران از آن دور خواهد گرديد والا هر لحظه بايد منتظر حادثه‌اى ماند»

کار جهادی نمونه‌ای از این تفکر بسیجی است که از ضرورت پیشرفت اقتصادی کشور و خروج از بحران امروزی است، بی شک تفکر بسیجی، شاهراهی از میان سنگ لاخ‌هاست. بسیج و تفکر بسیجی یعنی ظهور قدرت ایمان و توکل در فصل مدیریت‌های فشل؛ بسیج یعنی اراده پولادین تهدیدسوز و فرصت‌ساز؛ بسیج یعنی تعهد، تخصص، تقوا، انقلابی‌گری و ولایت‌مداری؛ بسیج یعنی کلید بازدارندگی دشمن در دستان رهبری؛ بسیج یعنی خار چشم دشمنان و سد راه دژخیمان؛ بسیج لشکر بیدار حق در برابر تجاوز خارجی و اغتشاش داخلی و بسیج یعنی آشفته گر خواب آرام امریکا و اسرائیل.

با حضور مقتدرانه و بی باک بسیج در حماسه هشت سال دفاع مقدس و شکست دشمن در جنگ نظامی بدخواهان نظام اسلامی رو به جنگ‌های دیگری همچون جنگ اقتصادی، روانی، فرهنگی، اعتقادی، اطلاعاتی و امنیتی کرده و اقداماتی مانند تحریم و دیگر فشار‌ها را اجرایی می‌کنند.

بسيج يكى از منابع مؤثر در قدرت ملى

كشورهاى غربى به رهبرى امريكا پس از ناكامى در توطئه‌هاى گوناگون خود براى ساقط کردن نظام جمهورى اسلامى، تغيير ماهيت آن و يا تغيير رفتار مسئولان نظام در دهه‌های گذشته، جنگ نرم خود را شدت بخشيدند؛ به بيان رهبر معظم انقلاب اسلامى، «مخالفان نظام، در جنگ نرم، با استفاده از ابزارهاى فراوان تبليغاتى و ارتباطاتى، ايمان‌ها، معرفت‌ها، عزم‌ها و پايه‌ها و اركان يك نظام و كشور مورد تهاجم قرار مى‌دهند».

در بخش رسانه‌ نیز با تحریف، توجیه و ناامید کردن مردم، زمینه سازی برای آشوب را ایجاد می‌کنند. شبهه افکنی در باور‌های مردم، باستان گرایی، اباحه گرایی، تهاجم به کانون خانواده به بهانه فمنیسم و حقوق زن، اشاعه فحشا به بهانه هنر در جنگ فرهنگی و اعتقادی از روش‌های اثر بخش دشمن بوده و در جنگ اطلاعاتی و امنیتی، تربیت جاسوس، نفوذ، تطمیع و تهدید نیز از اقدامات اساسی آنهاست.

پر واضح است که بسيج به عنوان يكى از منابع مؤثر در قدرت ملى با بهره‌گيرى از هويت و ويژگى‌هاى خاص خود، توان بازدارندگى در مقابل انواع تهديدات از جمله تهديدهاى نرم را داراست. باید با توان و تفکر بیدار بسیجی در مقابل این هجمه‌ها ایستاد؛ امروز با گرامیداشت هفته بسیج، ضمن یاد و خاطره همه شهدا به ویژه شهدای بسیجی، با تفکر بسیج تجدید بیعت می‌کنیم.

معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا: جمهوری‌خواه و دموکرات‌ هر دو مخالف اقتدار ما هستند

معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا گفت: حزب جمهوری خواه و دموکرات مخالف قدرت‌یابی جمهوری اسلامی ایران بوده اما در شیوه برخورد متفاوت عمل می‌کنند؛ از نظر استکبار بزرگترین جرم ما تلاش برای استقلال است.

به مناسبت گرامیداست 13 آبان سالروز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و در آستانه میلاد پرخیر و برکت پیامبر خوبی ها حضرت محمد(ص) و امام صادق (ع) ، پانزدهمین جلسه از سلسله نشست‌های دفاع همچنان باقیست به همت سازمان بسیج رسانه استان قزوین با حضور سردار رسول سنایی راد به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا در این جلسه به تحلیل موضوع استکبار و جنگ روانی پرداخت و اظهار کرد: باید چشم‌انداز روشن و پرامید تقابل حق و باطل را مدنظر قرار دهیم؛ البته بدین معنا نیست که ضرورت تلاش‌های خنثی سازی و اقدامات بسیار برای کسانی که در معرض این جنگ روانی هستند نادیده گرفته شود.

وی بیان کرد: درباره انتخابات امریکا، اگر جو بایدن‌ رای بیاورد امکان تجدید اعتبار برای تیم مذاکره کننده برجامی میسر می‌شود، آنها به دنبال این هستند که اگر ترامپ روی کار بیاید چگونه باید برخورد کنند.

سنایی راد در ادامه تصریح کرد: هر دو حزب انتخاباتی امریکا در امور راهبردی نگاه مشترکی به ما دارند، حزب جمهوری خواه و دموکرات مخالف قدرت یابی جمهوری اسلامی ایران است ولی در شیوه برخورد متفاوت عمل می‌کنند.

وی عنوان کرد: شیوه برخورد دموکرات‌ها نرم‌تر از جمهوری خواهان است و در کوتاه مدت می‌تواند در روابط امریکا با ایران تاثیر بگذارد، ولی در بلندمدت می‌تواند برای ایران در عرصه جهانی و استفاده از ابزار خطرناک باشد.

این مقام مسئول اذعان کرد: ترامپ با پیروزی در انتخابات طی مدت زمان کوتاه شوک جدیدی را در عرصه دموکراسی به جهان وارد می‌کند و این عمل او می‌تواند بازتاب جهانی داشته باشد، ولی در بلند مدت به دلیل عدم قدرت اجماع سازی نمی‌تواند روابط خوبی با کشورهای منطقه و جهان برقرار کند.

سنایی راد بیان کرد: سابقه هر دو جناح سیاسی نشان می‌دهد که روابط مثبتی با ایران ندارند، بیشترین تحریم‌ها نسبت به ایران در دوره دموکرات‌ها بوده و بیشترین تهدیدها علیه ایران را جمهوری خواهان رقم زدند و این دو بال‌های پرواز یکدیگر هستند.

وی ادامه داد: با توجه به تهدیدهای موجود، جمهوری اسلامی ایران طرح‌های خود را توانست به اجرا بگذارد و امریکایی‌ها موفق به ممانعت از پیشرفت ایران نشدند.

دولت چین در فضای جنجالی پیش آمده حاضر به همکاری نیست

معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا بیان کرد: زمانی که ما اعزام نفتکش‌ها را به ونزوئلا اعلام کردیم، اگر یک کشتی مورد تعرض امریکایی‌ها قرار می‌گرفت در قبال این حمله از آنها کشتی گرفته می‌شد، ما قبلا هم اعلام کردیم که توان ضربه متقابل را در مقابل تعرض آنها داریم.

این مقام مسئول گفت: وجود حس تخاصم در امریکایی‌ها سبب شده نه تنها ایران بلکه هر کشوری که انحصار آنها را در حوزه منافع به خطر اندازد از سوی آنها مجرم شناخته شود؛ همانطور که در مقابل روسیه واکنش تخاصمی دارند.

سنایی راد اذعان کرد: تلاش ما برای استقلال و قدرت‌یابی از نظر استکبار جرم بزرگی به حساب می‌آید، همانند غنی سازی اورانیوم که تلاش آنها را در ایجاد موانع برای رسیدن ایران به مرحله غنی سازی قابل مشاهده بود؛ از نظر استکبار بزرگترین جرم ما تلاش برای استقلال است؛ لذا باید بنگریم که چه امتیازاتی نصیب کشورهایی مانند مصر در حوزه وابستگی به امریکا شده است.

وی با اشاره به روابط اخیر ایران و کشورهای شرق آسیا از جمله چین بیان کرد: بعد از علنی شدن نقشه راه ۲۰ ساله رابطه ما با چین، برخی از بازیگران خارجی به مقابله آشکار با ما پرداختند.

این مقام مسئول عنوان کرد: دولت چین در فضای جنجالی پیش آمده حاضر به همکاری نیست و به شدت از برقراری تفاهم همکاری اجتناب می‌کند و این به ضرر ماست و باید از این تفاهم و توافق و نقشه‌ی راه استفاده کنیم؛ زیرا غرب به شدت نگران چرخش ما به سمت روسیه است.

سنایی راد اذعان کرد: از این تفاهم‌نامه برای تنظیم رفتار غرب با خود و گشایش در فضاهای جدید که به غرب ختم نمی‌شود می‌توانیم استفاده کنیم.

معاون سیاسی دفتر عقیدتی سیاسی فرماندهی معظم کل قوا در پایان تصریح کرد: گوشه‌ای از آنچه در تعاملات جدید ما با ونزوئلا اتفاق افتاد را می‌شود در ماجرای دیگر هم تکرار کرد؛ لذا باید نقشه‌ی راهی را در ادامه به شکل جدی‌تر پیگیری کنیم. متاسفانه نه روس‌ها و نه چینی‌ها اعتماد به بعضی از بازیگران سیاسی ما ندارند.

در پی اهانت نشریه فرانسوی به پیامبر اکرم (ص)؛نامه اصحاب رسانه استان قزوین به خبرنگاران فرانسوی

 اصحاب رسانه قزوین در نامه‌ای به خبرنگاران فرانسوی از آنها خواستند تا با مطالعه اسلام از منابع اصیل، آن را بشناسند.

به گزارش خبرنگار مهر، اصحاب رسانه قزوین در نامه‌ای به خبرنگاران فرانسوی بر لزوم وحدت، دوستی و همدلی مردم جهان تاکید کرده و از آنان دعوت کردند تا با مطالعه اسلام از طریق منابع اصیل آن به این واقعیت انکار نشدنی پی ببرند که اندیشه اسلامی تا چه اندازه بر مهربانی، رحمت و نجات انسان‌ها تاکید دارد.

متن این نامه که به فرانسوی ترجمه شده به این شرح است: به نام خدا

همکاران عزیز، روزنامه نگاران فرانسوی

سلام

با احترام و آرزوی سلامتی و تندرستی برای شما در این شرایط بحرانی شیوع ویروس کرونا که تمام جهان را درگیر خود کرده است، به نظر می‌رسد علیرغم لزوم وحدت و همدلی بیشتر بین ملت‌ها برای عبور از این بحران عالم گیر، متأسفانه ما، (روزنامه نگاران مسلمان ساکن شهر قزوین ایران، مرکز استانی

به همین نام، در فاصله ۱۵۰ کیلومتری شمال غربی تهران) شاهد توهین برخی از رسانه‌های فرانسوی به ساحت پیامبر عزیز اسلام هستیم. اتفاقی که به بهانه حمایت از آزادی بیان، مورد تأیید رئیس جمهور و مقامات دولت فرانسه نیز قرار گرفته است.

این ماجرا نزدیک به دو میلیارد نفر مسلمان را در سراسر دنیا، از جمله بیش از ۱۰ میلیون نفر مسلمان در کشور شما فرانسه، و هشتاد میلیون نفر را در کشور ما ایران، آزرده خاطر کرد. اقدامی که به نظر ما یک اقدام نژادپرستانه، تحریک آمیز و توهین به اقوام و انسانیت است و در راستای اهداف ناپاک صهیونیسم بین الملل و استکبار جهانی در جدایی و تفرقه بین ملت‌ها و القا حس اسلام هراسی در جهان است.

ما معتقدیم خبرنگاران پیشقراولانی فهیم و دانا هستند که چشم بینا و زبان گویای مردمند. احترام قلم و آگاهی را پاس می‌دارند و خامه خویش را جز در مسیر حق و عدالت و مقابله با زرمداران و زورمندانِ بریده از انسانیت و قدرت‌های سلطه ‏گر جهانی به کار نمی‌گیرند. آیا وقت آن نرسیده است شما خبرنگاران فرانسوی از خود و از هیئت حاکمه کشورتان بپرسید که چرا تشکیک و انکار موضوعی مثل هولوکاست در فرانسه برابر قانون گسو، جرم است و افرادی مانند نویسنده و محققِ فقید فرانسوی روژه گارودی، پیشتر به دلیل تشکیک دراین واقعه، به اتهام تحریک نژادی و اقدام نژادپرستانه! در دادگاه فرانسه محکوم شده‌اند، اما کسانی که به حقوق مسلمانان جهان و بخصوص بیش از ۱۰ میلیون فرانسوی تجاوز کرده و به مقدساتشان توهین می‌کنند مورد حمایت قرار می‌گیرند. آیا این استاندارد دوگانه برای شما تعجب آور نیست؟

یک بار دیگر لازم می‌دانیم بر لزوم وحدت، دوستی و همدلی مردم جهان تاکید کنیم و از شما دعوت کنیم تا با مطالعه اسلام از طریق منابع اصیل آن به این واقعیت انکار نشدنی پی ببرید که اندیشه اسلامی تا چه اندازه بر مهربانی، رحمت و نجات انسان‌ها تاکید دارد.

با آرزوی رسیدن به جهانی که در آن روابط بین انسان‌ها و رسیدن به تکامل طبق خواست خداوند که خالق عالم بشریت است شکل بگیرد و همه در کنار هم خوشحال و راضی از زندگی خود لذت ببرند.

Au nom de Dieu

Chers confrères

Les journalistes français

Tout respectueusement, en vous souhaitant la santé, et vous rappelant la situation d’aujourd’hui de crise de Coronavirus dont la pandémie menace le monde entire, ce qui implique la solidarité mondiale. Nous, nous autres, des journalistes musulmans habitants la ville iranienne de Qazvine, la capital d’une province de même nom, située à quelques 150 km. de nord-est de Téhéran, nous voulons partager avec vous  nos points de vue sur l’outrage commis envers la personne  sacrée de Mohammad (que la bénédiction de Dieu soit sur lui et sur ses descendants), le Prophète de l’Islam, par les médias français dont on témoigne malheureusement, ce qui est favorisé, sous prétexte de protéger la liberté d’expression, par le Président et les autorités français.

Cette affaire a offensé plus de deux milliards de musulmans dont plus de 10 millions musulmans français et plus de 80 millions des musulmans iraniens. Nous le prenons pour un acte raciste, provocateur et une offense commise envers les différentes nations et l’humanité. Elle, au sens des buts impurs poursuivits par le sionisme international, n’a pour objectif que de semer la zizanie entre les nations et  de suggérer l’isalamophobie sur l’échelon mondial.

On croit à ce que les journalistes, étant les avants-gardes assez instruits et sages, l’œil et la langue de leur propre peuple, font partie de ceux qui respectent la plume et le savoir et qui n’emploient leur plume que sur le chemin du droit et de la justice; ils s’opposent toujours les super-puissances qui ne cherchent que dominer le monde entire. Ici, une question se pose: n’est-il pas temps pour vous, les journalistes français, de vous demander sur la condemnation de l’écrivain défunt français, M. Roger Garaudy pour la doute qu’il avait sur le sujet de l’Haolocauste, alors que d’autres personnes qui, violant le droit de tous les musulmans, surtout celui de plus de 10 millions musulmans français, commettant l’outrage envers des objets sacrés, sont  protégées?

Il nous faut d’insister de nouveau sur l’exigence de l’unité, amitié et la sympathie entre les différentes nations; nous allons également, vous inviter à étudier la  religion musulmane par intermédiaire des sources fiables, afin de connaître cette     véité indéniable que la pensée islamique insiste tellement sur l’affection, la miséricorde et le salut de l’humanité.

Désireux de vivre dans un monde où les relations établies entre les hommes seront formées de la même manière  que la volonté divine a l’intention de former et où on habite heureux et satisfait.

Veuillez agréer, Messieurs-Dames, nos salutations les plus distinguées.

Les journalistes musulmans habitant la ville de Qazvine/Iran