سخنگوی سپاه پاسداران: دهه فجر فرصت مناسبی برای بازخوانی دستاورد انقلاب است

سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: دهه فجر فرصت مناسبی برای بازخوانی دستاورد انقلاب و ناکامی دشمن است، اگر اقتدار دشمن را قبل از انقلاب و امروز مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که چقدر سقوط داشته است درحالی‌که دشمن بسیار حرفه‌ای عمل می‌کند.

سردار رمضان شریف در آیین اختتامیه ششمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قزوین که امروز ۱۱ بهمن‌ماه در سالن اجتماعات سازمان تبلیغات استانداری قزوین، برگزار شد، تصریح کرد: جشنواره رسانه‌ای ابوذر بستر خوبی است که بتوانیم از استعدادهای رسانه‌ای کشور را شناسایی و از ظرفیت آن‌ها استفاده کنیم، در حال حاضر در حوزه رسانه کشور در زمان رویارویی با دشمن و جریان‌سازی رسانه‌ای با فقر شدید نیروی متخصص روبه‌رو هستیم اگرچه ادعا می‌شود در کشور بیش از ۶ هزار خبرنگار حرفه‌ای فعال هستند.

وی افزود: حضور این میزان خبرنگار حرفه‌ای در شرایط حساس و تأثیرگذار و تبیین افکار عمومی را حس نمی‌کنیم، برخی نیز می‌گویند این پتانسیل عظیم وجود دارد اما مدیریت راهبردی منسجمی برای بهره‌گیری و سامان‌دهی آن‌ها وجود ندارد؛ بنابراین در این بخش نیز باید اقداماتی انجام دهیم.

سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بیان کرد: بعد از انقلاب اسلامی دشمنان کشور به‌صورت جدی تلاش کردند که نظام دینی در کشور شکل نگیرد، درواقع آن‌ها نمی‌خواستند تئوری ولایت‌فقیه که نسبت به‌نظام دوقطبی حاکم در دنیا متمایز بود در کشور حاکم شود و اجازه نمی‌دادند که گفتمان اسلامی شکل بگیرد، انقلاب اسلامی در چنین شرایطی توسط امام خمینی (ره) و پایمردی مردم پا به عرصه گذاشت که کشورهای دنیا بین ۲ گفتمان غربی و شرقی قرارگرفته بودند.

فروپاشی اخلاقی در غرب

وی خاطرنشان کرد: امروز شاهد فروپاشی اخلاقی در غرب هستیم، وقتی به‌راحتی افراد دورهم جمع می‌شوند و روی میز رئیس کنگره در انتخابات خرابکاری می‌کنند نشان می‌دهد که اخلاق فروپاشیده است، همین‌طور خبر یخ‌زدگی عکاس فرانسوی که به دلیل مشکلی به زمین می‌خورد و مردم به تصور این‌که معتاد و کارتن‌خواب است به او کمک نمی‌کنند و بعد از ۹ ساعت براثر یخ‌زدگی فوت می‌کند نشان‌دهنده فروپاشی اخلاقی است، اگر این اتفاق در کشور دیگری رخ‌داده بود جریان‌سازی گسترده‌ای اتفاق می‌افتاد و بحث حقوق بشر مطرح می‌شد.

شریف تأکید کرد: آن‌ها تلاش می‌کنند که اجازه ندهند نظام دینی بر مبنای آموزه‌های قرآن کریم شکل بگیرد، در حال حاضر با یک بال ادامه می‌دهند و هر بار شکست می‌خورد اما نمی‌پذیرند که ۴۳ سال از انقلاب گذشته است، در این مدت انواع توطئه‌ها علیه ایران انجام‌شده است و آمریکایی‌ها هرچه در توان داشتند را انجام دادند، آن‌ها بر هیچ مبنایی پایبند نیستند، در ۲ سال گذشته در حوزه کرونا از ورود انواع دارو و تجهیزات به ایران جلوگیری کردند و از طرفی جلوی منابع ایران برای خرید تجهیزات و دارو را گرفتند، اما به برکت مقاومت ملت و درایت مقام معظم رهبری از این مراحل سخت عبور کردیم.

وی خاطرنشان کرد: دهه فجر فرصت مناسبی برای بازخوانی دستاورد انقلاب و ناکامی دشمن است، اگر اقتدار دشمن را قبل از انقلاب و امروز مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که چقدر سقوط داشته است درحالی‌که دشمن بسیار حرفه‌ای عمل می‌کند.

سخنگوی سپاه صاحب‌الامر (عج) یادآور شد: آن‌ها تلاش می‌کنند ناامیدی را در بین مردم تزریق کنند و امید را به مسائل سطحی تنزل دادند، مایحتاج مردم ضروری است و بی‌عرضگی برخی افراد باعث ایجاد این شرایط شده بود، کشور ایران در بالاترین سطح امنیت منطقه‌ای قرار دارد درحالی‌که زمان حمله صدام به ایران ما در بدترین شرایط نظامی قرار داشتیم اما پیروز شدیم، امروز شرایط کاملاً متفاوت است.

وی تأکید کرد: در سفر رئیس‌جمهور به روسیه از او به‌خوبی استقبال شد، دشمنان در فضای مجازی دست‌وپا زدند که با مطرح کردن مواردی این سفر و دستاوردهای آن را بی‌اهمیت نشان دهند، درحالی‌که در عالی‌ترین سطح هرچه که باید محقق شد، دنیا و آمریکا فهمیده است و درصدد کمرنگ کردن آن هستند، برخی رسانه‌های داخلی نیز به دنبال تضعیف این رویداد هستند درحالی‌که این رویداد یک سفر کاری موفقیت‌آمیز بود.

شریف یادآور شد: تلاش دشمن برای کم‌اهمیت دادن این سفر ناشی از ضعف طرف مقابل و قدرت جمهوری اسلامی است، دشمن در حوزه رسانه‌ای دست‌وپا می‌زند که مباحث حاشیه‌ای را بر مباحث اصلی حاکم کند و تلاش می‌کند دوقطبی ایجاد کند.

وی بیان کرد: برای مثال در حوزه حقوق حیوانات بخشی از مردم را طرفدار حقوق حیوانات و در بخش دیگر مخالفان آن را قرار داده است و این مسئله حاشیه‌ای را به‌قدری بزرگ می‌کنند که به مسئله اصلی تبدیل شود، درواقع برای انحراف افکار عمومی پوششی ایجاد می‌کنند برای مثال هنگام شکست آمریکا در برابر افغانستان ذهن مردم را به مسائل پیش‌پاافتاده درگیر می‌کنند تا شکست خود را پوشش دهند و کسی به آن فکر نکند.

سطح سواد رسانه‌ای در کشور در تراز رهنمودهای رهبری نیست

سخنگوی سپاه صاحب‌الامر (عج) اظهار کرد: سطح سواد رسانه‌ای در کشور در تراز رهنمودهای رهبر انقلاب نیست، اگر در همان سطح باشد و مدیران و خبرنگاران تراز اول داشته باشیم شرایط افکار عمومی ما بهتر می‌شود، باید بپذیریم که به دلیل غیرحرفه‌ای بودن نتوانستیم تصویر واقعی از مبارزه، دستاورد و تیزهوشی مردم ارائه دهیم در مقابل دشمن با رسانه و مدیران حرفه‌ای تلاش دارند که تصویر وارونه و تحریف‌شده را به مردم القا کند.

وی یادآور شد: مقام معظم رهبری چندین بار نسبت به بیان دقیق روایت‌ها تأکید کرده‌اند، اگر دیر بجنبیم یا هوشمندانه عمل نکنیم ممکن است جای ما در دفاع مقدس با صدام عوض شود، همان‌طور که امروزه خلاف آنچه بود دوره پهلوی اول و دوم را دوره‌های طلایی نشان می‌دهند، حدود ۶۰ میلیون جمعیت کشور دوره پهلوی را ندیدند و این فضاسازی‌ها ممکن است باورپذیر باشد، دوران دفاع مقدس را نیز ۴۰ میلیون نفر ندیدند و اگر روایت‌ها درست بیان نشود جریانات جاعل در این حوزه نیز وارد می‌شوند.

شریف بیان کرد: دشمن تلاش می‌کند داشته‌های کشور را کوچک و نداشته‌ها را بزرگنمایی کند که طی آن امید را از جامعه بگیرد، این فشارهایی که در طول سال‌های گذشته در نظام اسلامی صورت گرفت اگر علیه هر کشور دیگری اتفاق می‌افتاد کشور می‌پاشید اما ملت ایران خم به ابرو نیاورده است که همه این‌ها به برکت نظام دینی است.

وی اظهار کرد: دشمن در حوزه عملیات روانی کار می‌کند، آن‌ها از اول انقلاب حتی شکل‌گیری آن تا امروز یک گزاره ثابت خبری دارند که نظام دینی کارآمدی لازم برای اداره جامعه را ندارد و از این گزاره نتیجه می‌گیرند که مردم ایران شما از انقلاب پشیمان هستید، گزاره ثابت دوم که به‌شدت درباره آن کار شده است می‌گوید شما شرایط بحرانی دارید و وضعیت اضطراری است و اگر آمریکا اراده کند شما از هم می‌پاشید.

سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یادآور شد: ۴۳ سال هر کاری از دستشان برآمده انجام دادند و درنتیجه این ۲ گزاره می‌گویند هیچ امیدی به آینده نداشته باشید، جامعه‌ای که به آینده امیدوار نباشد در همه عرصه‌ها بازنده است؛ ما منکر نارسایی در عرصه معیشتی نیستم اما دستاوردهای عظیم انقلاب شامل استقلال، آزادی و پیشرفت برجسته است با این شرایط موانع کوچک را پشت سر می‌گذاریم و در این راه باید امیدآفرینی صورت بگیرد.

معرفی نفرات برتر ششمین جشنواره ابوذر قزوین

ششمین جشنواره رسانه‌ای ابوذر استان قزوین ظهر امروز دوشنبه ۱۱ بهمن با معرفی نفرات برتر به کار خود پایان داد.

در بخش گفتگو و مصاحبه این جشنواره سمیه میرخوند از صبح قزوین، فریبا رحیمی از خبرگزاری ایسنا و مریم کشاورز مسعودیان از خبرگزاری بازار به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را از آن خود کردند. در بخش اینفوگرافیک الهه شعبانی از صبح قزوین و حسن عابدینی از خبرگزاری مهر حائز رتبه‌های اول و دوم شدند.

مهسا گنجه‌فرد از پایگاه شاخص خبر، هاجر عبداللهی از پایگاه اطلاع‌رسانی آبیک، کبری درویش‌پیشه از پایگاه وقایع خبری، محمدعلی اشتریان از هفته‌نامه مینودر، آرزو یارکه سلخوری از خبرگزاری ایسنا، سهیلا عظیمی از خبرگزاری بسیج، مهدیار داوودی از فضای مجازی، معصومه امینی از خبرگزاری فارس، سیده زهرا حسینی فلاح از خبرگزاری ایسنا، فاطمه جهانبخش از خبرگزاری مهر و محمدحسن سلیمانی از نشریه تقاطع به‌عنوان برگزیدگان این جشنواره در بخش محورها معرفی شدند.

امید حاجیلو از ایرنا، سید عبدالعظیم موسوی از روزنامه ولایت، اسدالله طاهرخانی از آوای تات، هادی انصاری از بسیج نیوز، حسن عابدینی از خبرگزاری مهر و مهدی احمدی از صداوسیما در بخش‌های جانبی جشنواره به‌عنوان برگزیده انتخاب شدند.

در بخش کانون‌های بسیج رسانه نیز از حسن عابدینی کانون قزوین، زهرا عبداللهی کانون خواهران، مجتبی طاهرخانی کانون تاکستان، سید فرهاد حسینی از کانون آبیک و علیرضا جباری از کانون البرز تقدیر شد.

در بخش یادداشت و مقاله سعید برگچین از نشریه دیار عارف رتبه نخست را از آن خود کرد و فرشته کشاورز قاسمی از صبح ضیاء و جعفر بخشی بی‌نیاز از فضای مجازی نیز به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را از آن خود کردند، همچنین سید مصطفی جعفری از نشریه تقاطع نیز شایسته تقدیر معرفی شد.

در بخش عکس محمدجواد امینی از خبرگزاری فارس، امیرحسین نظری از تسنیم و شایان معاضد از فضای مجازی به ترتیب جایگاه‌های اول تا سوم را از آن خود کردند و اعظم داداشی از خبرگزاری ایسنا شایسته تقدیر معرفی شد.

در بخش کلیپ و موشن‌گرافیک نیز محمد عسگری‌فرد از تسنیم، اکرم باباخانیا از متنا و روح‌الله محمدی از فضای مجازی به ترتیب در جایگاه‌های اول تا سوم قرار گرفتند. در بخش فیلم مستند نیز حمیدرضا شکوری از متنا و عباس افشار از حوزه نیوز جایگاه‌های اول و دوم را از آن خود کردند.

در بخش خبر زهرا عبداللهی از خبرگزاری ایسنا به عنوان رتبه نخست انتخاب شد، در بخش تیتر نیز سیده فاطمه قریشی از امید البرز، گل‌عنبر حمزه از صبح قزوین و پروین شهسواری از نشریه پیام شهر به ترتیب جایگاه‌های اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.

در بخش گزارش این جشنواره حنانه خارکن از هفته‌نامه مینودر، رضا اولادی از ایرنا، گل‌عنبر حمزه از صبح قزوین به ترتیب در جایگاه‌های اول تا سوم قرار گرفتند و سمیه بابایی از صبح قزوین شایسته تقدیر معرفی شد.

به جاعلان روایت‌ها اجازه جولان ندهیم

رئیس سازمان بسیج رسانه استان قزوین گفت: در این برهه حساس که عصر جنگ رسانه‌ای و تبلیغات است، دشمن با ابزارهای پیشرفته، پیچیده و متنوع رسانه‌ای به جنگ روایت‌ها می‌پردازد تا به اعتقادات و باورهای انقلابی مردم فهیم و بصیر ایران ضربه بزند پس ضروری است همه اصحاب رسانه به خصوص بسیجیان فرهیخته با عزم و اراده انقلابی در سنگر فکر و اندیشه نگذارند مرزهای فرهنگی جامعه جولانگاه جاعلان روایت‌ها شوند.

سرهنگ محمد کشاورز در اختتامیه ششمین جشنواره ابوذر قزوین که ظهر امروز دوشنبه ۱۱ بهمن در سالن اجتماعات تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: «بسیج» مجموعه‌ای است که در آن پاک‌ترین انسان‌ها، فداکارترین و آماده به‌کارترین جوانان کشور در راه اهداف عالیه این ملت و برای به کمال رساندن کنار هم جمع شدند. بسیج هوشیار است تا انحراف به وجود نیاید و با مشاهده انحراف در مقابل آن می‌ایستد.

وی ادامه داد: افزایش قدرت، فهم و درک سیاسی، تحلیل و شناخت انواع گرایش‌ها و انگیزه‌های سیاسی در مردم از وظایف بزرگ رسانه و لازمه مقابله با توطئه‌ها و ترفندهای بنگاه‌های بزرگ خبری است. نقد و نظارت، اطلاع‌رسانی صادقانه و شفاف و تبادل افکار در جامعه نیز از وظایف بسیج رسانه است.

رئیس سازمان بسیج رسانه استان قزوین خاطرنشان کرد: از ترکیب زیبای بسیج و رسانه، «بسیج رسانه» ایجاد می‌شود؛ تشکیل جبهه گفتمان انقلاب اسلامی از خبرنگارانی که دل در گرو انقلاب اسلامی دارند یک ضرورت است و فراموش نکنیم که اهالی بسیج رسانه به آرمان‌های امام و شهدا پای‌بند هستند.

وی تصریح کرد: وظیفه بسیج رسانه، شناسایی و مقابله با تهدید علیه انقلاب اسلامی است، رسالت اصلی بسیج رسانه صف‌آرایی در برابر نظام سلطه و بصیرت‌افزایی، آگاه‌سازی و تهیه نقشه راه برای این مرز و بوم است.

کشاورز توضیح داد: برای مواجه با دشمن فعال به ۲ عنصر بصیرت و صبر نیاز است؛ «ابوذر» الگوی خوبی برای اصحاب رسانه است چراکه او بصیر و صبور بود؛ بصیرت به معنای آن است که انسان در شناخت راه درست دچار اشتباه نشود و صبر هم به معنای استقامت و پافشاری برای پیمودن صراط مستقیم است؛ اگر این ۲ عنصر وجود داشته باشد دشمن نمی‌تواند به اهداف خود برسد؛ وظیفه همگان در مقابل امانت گرانبهای انقلاب اسلامی، تواصی به حق، صبر، شناخت دشمن، ایستادگی و تسلیم نشدن در مقابل آن و اعتماد نکردن به آن است.

وی گفت: در این برهه حساس که عصر جنگ رسانه‌ای و تبلیغات است، دشمن با ابزارهای پیشرفته، پیچیده و متنوع رسانه‌ای به جنگ روایت‌ها می‌پردازد تا به اعتقادات و باورهای انقلابی مردم فهیم و بصیر ایران ضربه بزند پس ضروری است همه اصحاب رسانه به خصوص بسیجیان فرهیخته با عزم و اراده انقلابی در سنگر فکر و اندیشه نگذارند مرزهای فرهنگی جامعه جولانگاه جاعلان روایت‌ها شوند.

رئیس سازمان بسیج رسانه استان قزوین مطرح کرد: مدیریت، هدایت و آسیب‌شناسی، فرهنگ، روحیه و اخلاق رفتاری جامعه، تشویق به پیشرفت و زدودن احساس عقب‌ماندگی مأموریت محوری اهالی رسانه است.

وی افزود: حقیقتاً دستاوردهای انقلاب دستاوردهای عظیم و شگفت‌آوری است، کارهای بزرگی در کشور صورت گرفته که یکی از وظایف مسئولین نشان دادن صادقانه و واقعی کارهاست ولی این کار به درستی انجام نمی‌شود، موفقیت‌های زیادی در عرصه‌های علم، ادبیات، فناوری، هنر و عرصه‌های گوناگون وجود دارد که باید اطلاع‌رسانی و تبیین شود.

کشاورز تأکید کرد: یکی از الزامات مهم مأموریت اصحاب رسانه داشتن آرایش رسانه‌ای کارآمد است که در این مقوله آرایش ما ضعیف است. آرایش سازمانی رسانه‌ای ما باید به گونه‌ای باشد که بتوانیم همه کشور را تمام ابعاد نشان دهیم؛ این آرایش باید کارآمد بوده و قدرت انعطاف و انطباق با شرایط پیش‌بینی نشده را داشته باشد. همچنین خبرنگاران باید در برخورد با مسائل، توانایی، سرعت و چالاکی داشته باشند.

وی یادآور شد: دبیرخانه جشنواره ششم ابوذر در استان قزوین از سوم مهر ۱۴۰۰ با رونمایی از پوستر و ارسال آیین‌نامه جشنواره به تمامی رسانه‌ها و انتشار در فضای مجازی گشوده شد و پس از یک دوره تمدید در ۲۰ آذر مرحله جمع‌آوری آثار با رسیدن ۴۴۹ اثر توسط ۱۰۸ شرکت‌کننده از ۳۵ رسانه به دبیرخانه به اتمام رسید.

رئیس سازمان بسیج رسانه استان قزوین اشاره کرد: با بررسی آثار رسیده مشخص شد بیشترین آثار در محور روحیه جهادی و انقلابی شامل کرونا و کمک‌های مومنانه ۸۳ اثر، الگوسازی و مطالبه کارآمدی ۸۳ اثر، سبک زندگی ۷۰ اثر، توان داخلی و خوداتکایی ۶۶ اثر، آسیب‌های اجتماعی ۴۹ اثر، احیای دشت قزوین ۲۳ اثر، امنیت پایدار ۲۱ اثر، امید و نشاط ۱۴ اثر، مدیریت در فضای مجازی ۱۴ اثر، دشمن‌شناسی ۱۳ اثر و مانع‌زدایی ۱۳ اثر به دبیرخانه ارسال شده است.

کشاورز در پایان گفت: همچنین در بخش‌های ده‌گانه جشنواره بیشتر آثار در بخش گزارش ۱۶۱ اثر، عکس خبری ۷۲، یادداشت و مقاله ۷۱، کلیپ و موشن‌گرافی ۶۱، مصاحبه و گفتگو ۴۸، خبر ۲۹، اینفوگرافی ۵ و فیلم مستند ۲ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شده بود، البته کلیه آثار رسیده در بخش تیتر نیز شرکت داده شدند و در بخش کاریکاتور اثری ارسال نشده بود. در این جشنواره آثار مکتوب پس از کدگذاری و حذف نام خبرنگار و رسانه جهت داوری به بسیج رسانه سپرده شدند.

مشاور رسانه‌ای وزیر کار: اصلی‌ترین معضل رسانه‌های جبهه انقلاب، مسئله روایتگری است

مشاور رسانه‌ای وزیر کار گفت: اصلی‌ترین معضل ما در رسانه‌های جبهه انقلاب، مسئله روایتگری است؛ در حوزه روایتگری عمدتاً در بخش پدافند هستیم درواقع منتظر هستیم که روایتگری اتفاق بیفتد و ما در جهت پاسخ و تکذیب آن قدم برداریم درحالی‌که برای روایتگری باید نهضت مسئله‌سازی شکل بگیرد، روایتگری اول حتی اگر غلط باشد تأثیر بیشتری از روایتگری دوم که درست است دارد.

بهزاد مهرکش در پیش‌رویداد «مسیر جهادی» که امروز پنجم بهمن‌ در سالن حافظ حوزه هنری استان قزوین برگزار شد، تصریح کرد: به‌منظور بررسی دقیق، اهمیت بحث «تبیین» در حوزه نرم بهتر است که به بازه تاریخی ۱۹۱۴ تا ۱۹۱۸ یا همان جنگ جهانی اول نگاهی بیندازیم، در آن دوران آلمان به‌عنوان یکی از طرفین جنگ، دارای قدرت نظامی بی‌بدیلی بود و بهترین تجهیزات نظامی را در اختیار داشت، تجهیزات نظامی رده بالایی که می‌توانست پیروزی در جنگ را تضمین کند.

مشاور رسانه‌ای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در زمان جنگ جهانی اول وقتی آلمان دچار تحریم اقتصادی شد زیردریایی خود را مستقر کرد و کشتی که حامل ۱۲۸ هزار آمریکایی بود توسط زیردریایی آلمان‌ها مورد اصابت قرار گرفت و ۱۲۸ هزار نفر غرق شدند، در ادامه فشار افکار عمومی بر رئیس‌جمهور وقت آمریکا زیاد شد تا او را به سمتی ببرند که وارد موضع نظامی و جنگ شود.

وی بیان کرد: رئیس‌جمهور آمریکا طی یک سال با استفاده از پنج تکنیک روانی طی یک عملیات روانی توانست آلمان را شکست دهد، در گام اول در اتاق وضعیت حدود ۲۰۰۰ سخنران ۴ دقیقه‌ای تربیت کردند این ۲۰۰۰ نفر در مناطق مختلف توزیع و با استفاده از سخنرانی‌های کوتاه مردم را تحت تأثیر قرار می‌دادند.

مهرکش خاطرنشان کرد: گام دوم استفاده از ظرفیت سلبریتی‌ها بود که از ظرفیت آن‌ها به ویژه یکی از مؤثرترین سلبریتی‌های آن دوره چارلی چاپلین استفاده کردند، گام سوم طراحی پوسترهای مفهومی و فضاسازی محیطی بود که طی آن پوسترها نقاشی می‌شد و هیجانات و افکار مردم را تحت تأثیر قرار می‌داد، گام چهارم اساس و بنیاد شکل‌گیری هالیوود و ساخت فیلم سینمایی بود و درنهایت گام پنجم استفاده از ظرفیت زنان بود.

وی عنوان کرد: اگرچه تاریخ شکل‌گیری فمینیست به قبل از جنگ جهانی اول برمی‌گردد اما در جنگ جهانی اول به اوج رسید، در جنگ جهانی اول ۱۸ میلیون به‌صورت مستقیم کشته و معلول شدند و حدود ۸ میلیون نفر در ایران به دلیل قحطی کشته شدند بنابراین مشکل نیروی انسانی رخ داد.

مشاور رسانه‌ای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی یادآور شد: در آن زمان برای حل مشکل نیروی انسانی از ظرفیت زنان استفاده شد چراکه نیاز به نیروی باانگیزه و ارزان‌قیمت داشتند بنابراین زنان را وارد محیط کار کردند؛ زنان که پیش‌ از این هیچ حق مالکیتی نداشتند از این حضور در اجتماع استقبال کردند و حتی در کارخانه‌های شیمیایی تولید تی‌ان‌تی که خلاف ظرافت زنانه است مشغول به کار شدند.

وی تأکید کرد: در جنگ جهانی اول که صدسال پیش در فقر تکنولوژی ارتباطی رخ داد، پیش‌قراول شکست ملت‌ها، دولت‌ها و تغییر باورها عرصه نرم، رسانه و مسئله افکار عمومی و عملیات روانی بوده است؛ بنابراین عملیات روانی مسئله مهمی است که باید موردتوجه قرار بگیرد، گاهی بحران‌های امنیتی که در کشور ایجاد می‌شود نیز باید به این صورت حل شود اما ما اغلب به‌جای معلول به دنبال علت می‌رویم.

مهرکش خاطرنشان کرد: در اغلب این بحران‌ها چند ماه قبل در فضای مجازی زمینه‌سازی می‌شود اگر بتوانیم این بحران‌ها را در فضای مجازی مدیریت کنیم دیگر به فضای عمومی کشیده نمی‌شود، فتنه ۸۸، وقایع آبان ۹۸، دی ۹۶، تابستان داغ و ماجرای بنزین نیز از این نمونه‌ها است، در واقع از ۱۲ سال گذشته تاکنون ما هیچ بحران امنیت پایه‌ای ملی نداشتیم که منجر به اتفاقاتی میدانی شده باشد مگر اینکه بستر جریان سازی آن در فضای مجازی شکل‌گرفته باشد و هیچ مثال نقضی وجود ندارد.

وی تأکید کرد: در جریانات آبان ۹۸ و مسئله بنزین کل اتفاقات میدانی توسط چند کانال تلگرامی مدیریت می‌شد به‌طوری‌که محلی کردن اینترنت باعث توقف برخی از این کانال‌ها شد و برخی از آشوب‌ها فروکش کرد که نشان می‌داد این کانال‌ها از داخل کشور هدایت می‌شود.

مشاور رسانه‌ای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اهمیت مسئله روشن است، تبیین و روشنگری اهمیت بالایی دارد تا زمانی که فهم و باور ایجاد نشود نمی‌توان به‌درستی فعالیت کرد، در حال حاضر رسانه‌ها را می‌توان به چند دسته تقسیم‌بندی کرد، در تقسیم‌بندی رسانه‌ها، تعدادی رسانه و روزنامه‌نگار مستقل داریم که با استفاده از یک پیج توییتر یا اینستاگرامی فعالیت دارند و گاهی حتی رسان هرا به اسم آن فرد می‌شناسند.

وی تأکید کرد: درواقع  برخی مواقع افراد به‌قدری شاخص هستند که به رسانه اعتبار می‌دهند، این‌طور نیست که رسانه‌ها به آن‌ها اعتبار بدهند، گاهی این افراد فعال در رسانه به‌قدری شاخص هستند که رسانه تحت هر شرایطی حاضر است آن‌ها را حفظ کند.

مهرکش یادآور شد: برخی‌ها از رسانه‌ها نیز شامل خبرگزاری، پایگاه خبری و اندیشکده‌های رسانه‌ای هستند، این دسته از رسانه‌ها در پوشش اخبار بحران و اخبار در لحظه به‌خوبی عمل می‌کنند اما اغلب به دلیل اینکه به‌سرعت خبر را مخابره کنند دچار سطحی نگری می‌شوند، این رسانه‌ها اغلب اخبار پرسرعت را پوشش می‌دهند و در فضای برخط در پوشش لحظه‌ای اخبار بی‌نظیر هستند، آن‌ها در تنظیم خبر و روایتگری لحظه‌ای قوی هستند اما عمق ندارند.

وی خاطرنشان کرد: بخش دیگر رسانه‌ها و مطبوعات شامل روزنامه، هفته‌نامه، ماهنامه، فصل‌نامه و گاه‌نامه است، آفت کسانی که در روزنامه‌های مکتوب فعالیت دارند این است که این نوع روزنامه‌نگاران توان اقدامات لحظه‌ای ندارند و در بحران لنگ می‌زنند اما در مقابل مطالب منتشرشده در روزنامه‌ها دارای عمق است.

مشاور رسانه‌ای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: خبرنگاران رسانه‌های برخط باید تلاش کنند که از آسیب قدرت پایین تحلیل و سطحی شدن نجات پیدا کنند، بسیاری از خبرنگاران برخط سری‌دوز هستند و اغلب از افراد مختلف سؤالات مشخصی را می‌پرسند درحالی‌که باید عمق ماجرا را بشناسند.

وی تأکید کرد: یکی دیگر از آفت‌ها این است که برخی از روزنامه‌نگاران و خبرنگاران به‌صورت تفریحی یا به‌عنوان شغل دوم به این عرصه وارد شدند که همین امر باعث می‌شود خروجی مناسبی نداشته باشند.

مهرکش اظهار کرد: اصلی‌ترین معضل ما در رسانه‌های جبهه انقلاب، مسئله روایتگری است؛ در حوزه روایتگری عمدتاً در بخش پدافند هستیم درواقع منتظر هستیم که روایتگری اتفاق بیفتد و ما در جهت پاسخ و تکذیب آن قدم برداریم درحالی‌که برای روایتگری باید نهضت مسئله‌سازی شکل بگیرد، روایتگری اول حتی اگر غلط باشد تأثیر بیشتری از روایتگری دوم که درست است دارد.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش رسانه‌های محلی خاطرنشان کرد: امروزه در تمام دنیا به سمت تقویت و توسعه رسانه محلی حرکت کردند چراکه رسانه‌های سطح یک کشوری ترجیح می‌دهند به موارد مهم کشوری بپردازند بنابراین مشکلات و مسائل موجود در محلات، شهرستان‌ها مورد غفلت قرار می‌گیرد بنابراین رسانه‌های محلی در این میان نقش مهمی را بر عهده‌ دارند.

مشاور رسانه‌ای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: اگر رسانه‌های محلی با رویکرد انقلابی حرکت کنند می‌توانند به‌عنوان پرچم‌دار حل مشکلات اجتماعی و اقتصادی باشند درنتیجه در موضوعات سیاسی و فرهنگی نیز می‌تواند تأثیرگذار باشند.

قرار است در رویداد مسیر جهادی، تیم‌های رسانه‌ای با تمرکز بر حرکت‌های جهادی در بخش‌های علمی، فرهنگی، آموزشی، پژوهشی و اجتماعی در فضای اشتراکی و طی ۳ روز با یکدیگر به رقابت می‌پردازند، هر تیم می‌تواند از ۳ تا ۵ نفر تشکیل شود و کلیه اصحاب رسانه، خبرگزاری‌ها و افرادی که در حوزه رسانه فعال هستند می‌توانند در این رویداد شرکت کنند.

این رویداد با همکاری جهاد دانشگاهی، بسیج رسانه، سازمان فضای مجازی بسیج، خانه مطبوعات و سازمان فضای مجازی سراج در استان قزوین برگزار می‌شود.

رسانه‌ها اولویت‌های فرهنگی استان قزوین را مطالبه کنند

استاندار قزوین گفت: رسانه‌های استان قزوین اولویت‌های فرهنگی و اجتماعی و همچنین اولویت‌های حوزه بانوان را از مسئولین این دو حوزه مطالبه گری کنند.

محمدمهدی اعلایی شب گذشته در دیدار با شورای سازمان بسیج رسانه استان قزوین که به مناسبت روز بسیج رسانه برگزار شد با اشاره به نقش رسانه در جامعه اظهار کرد: رسانه نباید نقش خود را در مطالبه گری از مدیران و مسئولین کمرنگ تلقی کند.

وی با بیان اینکه فضای مجازی باعث ایجاد تحول در نحوه ایفای نقش رسانه‌ها شده است، عنوان کرد: تنوع در سبک ارائه محتوا و همچنین استفاده از ظرفیت فضای مجازی برای ارائه تولیدات متنوع می‌تواند دامنه نفوذ رسانه را تقویت ببخشد.

استاندار قزوین با اشاره به برخی مسائل مطرح شده در حوزه مسائل فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد: نیاز است تا رسانه‌ها اولویت‌های حوزه فرهنگی و اجتماعی و همچنین اولویت‌های بانوان را از دو مدیرکل این دو حوزه که تازه منصوب شده‌اند به طور جدی مطالبه گری کنند.

استاندار قزوین با اشاره به نقش رسانه ها در پیگیری مطالبات، افزود: متاسفانه تنها بخشی از تصمیم گیری‌ها در استان انجام می شود و با پیگیری رسانه ها می توان مطالبات ملی را پیگیری و محقق کرد. 

اعلایی گفت: مطالبه‌گری حق رسانه‌ها است و مدیران باید پاسخگو باشند؛ اما از رسانه ها انتظار داریم در هنگام قضاوت در مورد افراد واقعیت ها را ببینند و در حوزه مدیران باید واقع گراتر باشند تا باعث آسیب دیدن افراد فعال در این حوزه نباشیم. 

وی بیان کرد: نگاه تعاملی برای خدمت به مردم و استفاده از همه ظرفیت‌های استان قزوین برای توسعه این استان در دستور کار مدیران دستگاه‌های اجرایی قرار دارد و همه باید با قدرت در این مسیر حرکت کنیم.

اعلایی در پایان توجه به سرمایه گذاری را لازمه توسعه استان دانسته و یادآور شد: توجه صرف به اعتبارات ناچیز دولتی هرگز موجب توسعه استان قزوین نخواهد شد.

ارسال 449 اثر به ششمین جشنواره استانی ابوذر قزوین

مسئول سازمان بسیج رسانه استان قزوین اعلام کرد: 449 اثر برای داوری به دبیرخانه ششمین جشنواره استانی ابوذر ارسال شد و 108 فعال رسانه‌ای در این جشنواره شرکت کردند؛ از 449 اثر ارسالی 72 عکس، 161 گزارش، 29 خبر، 71 یادداشت،2 مستند کوتاه، 61 کلیپ و موشن‌گرافی، 5 اینفوگرافیک، 48 گفتگو و مصاحبه بود.

سرهنگ محمد کشاورز اظهار کرد: 449 اثر برای داوری به دبیرخانه ششمین جشنواره استانی ابوذر ارسال شد و 108 فعال رسانه‌ای در این جشنواره شرکت کردند، از این تعداد 64 آقا و 44 خانم که از 35 رسانه در این جشنواره شرکت کردند. امسال فعالان فضای مجازی مورد قبول جشنواره بودند و که حدود 40 نفر از شرکت‌کنندگان جشنواره را فعالان فضای مجازی تشکیل دادند.

وی ادامه داد: از 449 اثر ارسالی 72 عکس، 161 گزارش، 29 خبر، 71 یادداشت،2 مستند کوتاه، 61 کلیپ و موشن‌گرافی، 5 اینفوگرافیک، 48 گفتگو و مصاحبه بود.

مسئول سازمان بسیج رسانه استان قزوین خاطرنشان کرد: امسال به غیر از برگزیدگان بخش‌ها در هر محور به یک برگزیده جایزه اعطا خواهد شد که کار جدیدی است و انتخاب آن بر عهده دبیرخانه جشنواره است، لازم به ذکر است که بگوییم آثار در تهران داوری شده و در داوری‌ها هیچ دخالتی صورت نگرفته است.

وی تصریح کرد: جامعه رسانه‌ای قزوین با داشتن 10 شهید در عرصه رسانه همچون شهید کریم اصغری به خو می‌بالد و امسال شهید اصغری به‌عنوان شهید شاخص بسیج رسانه معرفی شده است. در بخش جانبی جشنواره از خانواده شهید کریم اصغری، 2 خبرنگار پیشکسوت، یک خبرنگار جوان انقلابی، رسانه مطالبه‌گر و رسانه فعال که بیشترین شرکت‌کننده را در جشنواره داشتند نیز تقدیر خواهند شد.

کشاورز بیان کرد: امروز عصر جنگ رسانه‌ای و تبلیغاتی است و دشمن با ابزارهای پیشرفته، پیچیده و متنوع رسانه‌ای به جعل روایت‌ها می‌پردازد تا به اعتقادات و باورهای انقلابی مردم فهیم و بصیر ایران اسلامی ضربه بزند، بنابراین ضروری است همه اصحاب رسانه بخصوص بسیجیان فرهیخته و اهل قلم با عزم و اراده انقلابی، در سنگر فکر و اندیشه نگذارند مرزهای فکری جامعه جولانگاه جاعلان روایت‌ها شود. امیدواریم خروجی جشنواره این باشد محورهای جشنواره و دغدغه‌های استان را از مسئولان مطالبه کنیم تا بدین ترتیب شاهد جریان‌سازی رسانه‌ای باشیم.

مسئول سازمان بسیج رسانه استان قزوین گفت: در تلاشیم فعالان رسانه‌ای انقلابی به لحاظ فنی و کیفی ارتقا پیدا کنند و در این راستا بازآموزی یک ضرورت به شمار می‌رود. بسیج رسانه این ظرفیت را دارد در کنار برگزاری جشنواره، کارگاه‌های رایگان بازآموزی را برای اهالی رسانه استان برگزار کند.

پیام مسئول سازمان بسیج رسانه استان قزوین به مناسبت فرا رسیدن سالروز تشکیل سازمان بسیج رسانه

بسم الله الرحمن الرحیم

       21 دی ماه، سالروز شهادت خبرنگار جاویدالاثر شهید غلامرضا رهبرکه به حق روز بسیج رسانه نامگذاری شده، می تواند نماد و الگوی شاخصی برای اصحاب رسانه در روایت حقیقت، بصیرت افزایی، آگاهی بخشی و روشنگری در جبهه جنگ نرم و جهاد تبیین باشد.

      جامعه رسانه ای قزوین نیز با داشتن 10 شهید در عرصه رسانه همچون شهید کریم اصغری که امسال به عنوان شهید شاخص بسیج رسانه معرفی شده است، برای روایت درست و ثبت حقیقت، رسالتی بس سنگین در پاسداری از حریم اسلام و ولایت را به دوش می کشد.

      در این برهه حساس که عصر جنگ رسانه ای و تبلیغاتی است و دشمن با ابزارهای پیشرفته، پیچیده و متنوع رسانه ای به جعل روایت ها می پردازد تا به اعتقادات و باورهای انقلابی مردم فهیم و بصیر ایران اسلامی ضربه بزند، ضروری است همه اصحاب رسانه بخصوص بسیجیان فرهیخته و اهل قلم با عزم و اراده انقلابی، در سنگر فکر و اندیشه نگذارند مرزهای فکری جامعه جولانگاه جاعلان روایت ها شود.

     اینجانب ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای خبرنگار و نیز همکاران فقیدمان، از همت انقلابی همه فعالان رسانه ای که در عرصه های مختلف برای دفاع از ارزش ها و آرمان ها امام و شهدا، افزایش سطح معرفتی و بصیرتی مردم انقلابی و همچنین ایجاد فضای مطالبه گری از مسئولین در تلاش هستند، صمیمانه سپاسگزارم و امیدوارم همچون گذشته و در راستای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب با هدف مدیریت و هدایت اندیشه، ترویج فرهنگ و روحیه جهادی، اخلاق اسلامی و جهت دهی افکار به فرهنگ ناب اسلامی و تشویق و ترغیب به پیشرفت و امید افزایی موتور محرک در استان باشند.

      سازمان بسیج رسانه استان مفتخر به خادمی انسانهایی از جنس فرشته است و به همین خاطر بر خود می بالم و از همراهی و همکاری صادقانه و صمیمانه شما سپاسگزارم و توفیق خدمت به اسلام، مسلمین و نظام مقدس جمهوری اسلامی تحت منویات مقام معظم رهبری، سلامتی خود و خانواده محترمتان را از خداوند متعال خواستارم.

محمد کشاورز

مسئول سازمان بسیج رسانه استان قزوین

فعالان رسانه سرداران میدان‌های جنگ فرهنگی هستند / صداقت و اخلاص دو عامل مهم در موفقیت و اثرگذاری در کارهاست

نماینده ولی فقیه در استان قزوین در دیدار اعضای بسیج رسانه استان گفت: همانگونه که سردار سلیمانی، سردار میدان های نظامی بودند، شما عزیزان نیز می توانید سرداران میدان های جنگ فرهنگی باشید و نقش رسانه ها در این جنگ مهم بسیار مهم و حیاتی است و امیدوارم هر روز بیش از گذشته این معنا مورد توجه قرار گیرد.

آیت‌الله عبدالکریم عابدینی در دیدار اعضای بسیج رسانه استان قزوین که به مناسبت روز بسیج رسانه برگزار شد، یاد و خاطره مرحوم لیلا امیری از فعالان عرصه رسانه ای را گرامی داشت و اظهار کرد: مرحوم امیری در عرصه جهاد فرهنگی و عدالت خواهی افسری قوی و تاثیرگذار بود و شجاعانه در این میدان حضور داشت و ان‌شاءالله با صدیقه طاهره(س) محشور هستند.

وی تصریح کرد: خدای متعال برای ما یک ماموریت آسمانی و ملکوتی ترسیم کرده است و در هر شغلی که انجام می دهیم می باید بدانیم که ماموریت اصلی ما، همان ماموریتی است که خداوند ترسیم کرده و می بایست در مسیر آن تلاش کنیم که همان عبادت خدای متعال است.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: هر فعالیتی که به آن اشتغال داریم، تلاش کنیم ماموریت اصلی خود را فراموش نکنیم و کارمان را به نحوی انجام دهیم که عبادت خدای متعال محسوب شود و اگر با صداقت برای رضای خدا کار کنیم، ماموریت اصلی عبادی و آسمانی مان زمین نمی ماند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: خداوند وعده داده که رزق هر انسان به دست او تامین می شود و اگر کارمان را با محور عبادت خدای متعال انجام دهیم، رزق انسان تامین می شود و این رزق چیزی جدای از مال است و برکات آن بسیار زیاد است.

وی صداقت و اخلاص را دو ویژگی مهم حاج قاسم سلیمانی معرفی کرد که رهبری بر آن تاکید کرد، گفت: رهبر فرزانه انقلاب اسلامی اخلاص و صداقت سردار سلیمانی را دو ویژگی مهم این سردار توصیف کرد و اگر ما نیز کارهایمان را با محوریت اخلاص و صداقت انجام دهیم، یقیناً برکات کارمان بسیار زیاد بوده و کارمان نیز اثرگذار می شود.

آیت الله عابدینی با تشریح خدمات گسترده سردار سلیمانی در جبهه مقاومت و کشورهای اسلامی یادآور شد: خداوند فرموده ابرار کسانی هستند که به قیامت، کتاب های آسمانی، ملائکه، عالم غیب، زکات و نماز اعتقاد دارند و مال خود را برای آزاد کردن انسان های گرفتار صرف می کنند و سردار سلیمانی کسی بود که این معنا را به خوبی دنبال کرد و مردم مسلمان و غیر مسلمان را در کشورهای سوریه، یمن، عراق و غزه از دست ظلم، ستم و جنگ نجات داد و این مشی، خوب است الگوی شما فعالان رسانه ای قرار گیرد.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین عدالت و کرامت را از ویژگی های بارز سردار سلیمانی برشمرد و اظهار کرد: عدالت و کرامت دو دروازه بسیار مهمی هستند که مردم را از ادیان دیگر به اسلام جذب می کند و هیچ دروازه ای به اندازه عدالت و کرامت زمینه پذیرش اسلام را برای انسان های دیگر فراهم نمی کند و بسیار مهم است که بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

وی یاد و خاطره مرحوم تختی را نیز گرامی داشت و تصریح کرد: جوانمردی یکی از ویژگی های بارز مرحوم تختی بود که در زندگی آن مرحوم بسیار مشهود بود و مردم را جذب شخصیتش کرد و ما نیز در عرصه های رسانه ای بسیار مهم است که جوانمردان عالم را الگوی خود قرار دهیم.

امام جمعه قزوین امر به معروف و نهی از منکر را در به عزت رسیدن انسان ها بسیار موثر دانست و گفت: امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بخاطر توجه به فریضه مهم امر به معروف و نهی از منکر عزت پیدا کردند و خداوند نیز وعده آن را داده و این دو شخصیت بزرگ عالم نیز نمونه های عینی این مسیر الهی هستند.

آیت الله عابدینی با تشریح اهمیت عرصه های فرهنگی بیان کرد: همانگونه که سردار سلیمانی، سردار میدان های نظامی بودند، شما عزیزان نیز می توانید سرداران میدان های جنگ فرهنگی باشید و نقش رسانه ها در این جنگ مهم بسیار مهم و حیاتی است و امیدوارم هر روز بیش از گذشته این معنا مورد توجه قرار گیرد.

وی تاکید کرد: گرفتاری های امروز ما در گرایش های سیاسی نیست، بلکه در مسلمانی ماست، مسلمان ماندن هزینه دارد و می بایست این هزینه ها را تحمل کرد و همواره در مقابل مسئولان متذکر باشید و نسبت به مردم مدارا کنید و بدانیم با عدالت و عمل به حق، به نتایج خوبی می رسیم.

وی یاد و خاطره مرحوم حاج محمد حسین رجایی برادر شهید رجایی را گرامیداشت و گفت: این مرد مجاهد مثل پدر برای شهید رجایی بودند و در تربیت شخصیت این شهید عزیز تاثیر جدی داشتند، جا دارد در رسانه های استان به ابعاد شخصیت ایشان پرداخته شود.

وداع اصحاب رسانه قزوین با پیکر مطهر شهید باب الله داوودی

راسم و داع با پیکر شهید باب الله داوودی با حضور اصحاب رسانه استان قزوین برگزار شد.

مراسم وداع اصحاب رسانه استان قزوین با پیکر مطهر شهید باب الله داوودی به همت بسیج رسانه استان قزوین برگزار شد.

به مناسبت ایام فاطمیه و سالروز شهادت سردار دلها مراسم «هیئت القلم» سازمان بسیج رسانه استان قزوین ، با حضور اصحاب رسانه استان در محل سازمان تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد.

حجت الاسلام محمدی فعال فرهنگی و مبلٌغ دینی سازمان تبلیغات اسلامی قزوین با اشاره به تفاوت شهادت و مرگ عادی بیان کرد: هر نفسی طعم مرگ را خواهد چشید. در عالم هستی برای هر چیزی سنجشی وجود دارد. اما ما با الفاظ این دنیا نمی توانیم مقام و منزلت شهید را بیان کنیم.

وی با اشاره به دو آیه قرآن کریم «ولا تحسبن الذین فی سبیل الله امواتا» و «کل نفس ذائقه الموت»، بیان کرد: منزلت شهید و شهادت به گونه ای است که امیرالمومنین برای آن با حالت زار به درگاه خدا سجده می کند و این حالت بیانگر جایگاه رفیع شهادت و ارج و شأن شهید در نزد پروردگار است.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به این نکته که شهدا، سربازان امام زمان در زمان ظهور هستند اظهار کرد: شهدا وقتی با مقام شهادت از این دنیا رفتند در زمان ظهور حضرت حجت(عج) باز می گردند و این در حالی است که قرآن می فرماید همه باید طعم مرگ را بچشند، اما مرگ با شهادت قابل قیاس با هیچ ارزشی در دنیا نیست.

این فعال فرهنگی عنوان کرد: بلندی مقام شهید و شهادت در الفاظ این دنیا نمی گنجد. در سوره حضرت یوسف، در داستان یوسف و زنان مصر، شاهد این جریان هستیم که زیبایی یوسف موجب می شود زنان مصر مسخ زیبایی یوسف شوند. در جریان شهادت نیز خداوند گوشه ای از زیبایی خود را به شهید نمایان می کند و شهید، محو زیبایی خدا می شود به گونه ای که برای لقاالله جان می دهد و در اهمیت این امر همین بس که تنها کسی که آرزو می کند به دنیا بازگردد، شهید است چرا که لذتی که در شهادت برای شهید وجود دارد، همچون شهد شیرین است و لذا از خداوند می خواهد دوباره به دنیا بازگردد تا دوباره در راه خدا جان دهد.

وی افزود: این شیرینی در حالت مرگ بر انسان غالب نمی شود و فقط در شهادت وجود دارد و تعبیر زیبایی شهادت برای شهید در بیان مقام معظم رهبری نیز در جمع خانواده شهدا به خوبی عنوان شده است.

حجت الاسلام محمدی با اشاره به ویژگی های شاخص شهدا عنوان کرد: یکی از ویژگی های شهدا، کار کردن برای خداوند است که زندگیشان وقف خداوند بود. ویژگی دوم ولایت پذیری شهدا و ویژگی سوم، اهل نماز اول وقت بودن است. این ویژگی ها هریک به تنهایی شاخصه هایی است که نیاز به ساعت ها تبیین دارد.

مبلٌغ دینی سازمان تبلیغات اسلامی قزوین در ادامه با اشاره به تفاوت سردار سلیمانی با سایر ژنرال های دنیا اظهار کرد: تمام ژنرال های دنیا تک بعدی هستند اما سردار سلیمانی در ابعاد مختلف نظامی، عبادی، اجتماعی دارای مولفه های اخلاقی بود و اینها رمز ماندگاری وی است. سردار سلیمانی نه فقط در بیابان های سوریه دنبال شهادت می گشت بلکه در دل مردم به دنبال شهادت بود و این رمز تشییع میلیونی و جهانی سردار سلیمانی است.

وی در پایان با اشاره به رسالت حضرت زینب(س) گفت: حضرت زینب(س) با تحمل تمام حادثه کربلا، در پاسخ به دستگاه ظلم بیان کرد که در این واقعه جز زیبایی ندیدم و این بصیرت بانوی کربلاست و این درس عملی در زندگی خانواده شهدا جریان دارد.

گفتنی است در این مراسم با پیکر شهید باب الله داوودی وداع شد.

شهید داوودی اهل سگزآباد بویین زهرا از شهدای هشت سال دفاع مقدس است که در ۷ اسفند در عملیات خیبر به شهادت رسید. پیکر این شهید پس از تفحص در سال ۹۴ به عنوان شهید گمنام در شهر چالانچولان لرستان تشییع و به خاک سپرده شد.

سرانجام پس از انجام آزمایش DNA هویت این شهید شناسایی و ۱۵ آبان ماه به خانواده وی اعلام شد.

انتقام حاج قاسم را با تحقق اهدافش می‌گیریم

فرمانده سپاه صاحب‌الامر (عج) گفت: انتقام قاسم سلیمانی زمانی گرفته خواهد شد که تمامی اهداف او در دنیا محقق شود و انتقام تا انهدام اسرائیل باقی است.

سردار رستمعلی رفیعی آتانی در نشست خبری به‌مناسبت دهه بصیرت در محل سپاه صاحب‌الامر(عج) برگزار شد، اظهار کرد: رسانه‌ها حلقه اتصال مردم با مسئولان هستند و در کنار مردم قرار دارند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی مفتخر است همه ارکان خود را با آرای مردم انتخاب کند و تا به امروز صندوق آرای مردم و انتخابات تعیین‌کننده بوده است. سال ۸۸ بالاترین مشارکت مردم در انتخابات‌های پس از انقلاب را شاهد بودیم، اما دشمنان به کمین نشسته از ناآگاهی عده‌ای در داخل کشور سوءاستفاده کرده و شیرینی انتخابات را به کام مردم تلخ کردند.

فرمانده سپاه صاحب‌الامر (عج) تصریح کرد: بزرگ‌ترین ظلم در حوادث ۸۸ امیدواری دشمنان و ناامیدی دوستان بود، کف خیابان جای تسویه حساب نیست بلکه جای قدرت‌نمایی است.

رفیعی آتانی تصریح کرد: ۱۲ دی سالروز عروج علامه مصباح است باید تلاش کنیم این روز در سایه ۱۳ دی به فراموشی سپرده نشود؛ علامه مصباح در میدان تبیین ایستاد و از مبانی دینی و انقلاب دفاع کرد بنابراین باید افکار او را تبلیغ کنیم.

وی بیان کرد: ۱۳ دی در تاریخ بشریت ماندگار شد؛ همه دنیا تمام قد در مقابل حاج قاسم سلیمانی ایستادند، دوستانش به نشانه احترام و دشمنانش از ترس انتقام تمام قد ایستادند؛ خبرنگاران باید با قلم خود سردار سلیمانی را معرفی کرده و تمام قد از سردار دفاع کنند.

فرمانده سپاه صاحب‌الامر(عج) تاکید کرد: انتقام قاسم سلیمانی زمانی گرفته خواهد شد که تمامی اهداف او در دنیا جاری شود و انتقام تا انهدام اسرائیل باقی است. دبیرکل حزب‌الله لبنان گفته است باید خوی استکباری را از منطقه دور کنیم.

وی اضافه کرد: قاسم سلیمانی را به چشم یک فرد نمی‌نگریم بلکه به‌عنوان‌یک مکتب نگاه می‌کنیم؛ سردار سلیمانی همیشه می‌گفت باید به دوستانش ملحق شود و با این سخن به ما آموخت گذشته ماندگارتر است؛ روزهایی که دستان ما خالی بود در جنگ تحمیلی پیروز شدیم و امروز نیز راه عزت کشور را در پیش خواهیم گرفت. فراموش نکنیم که قاسم سلیمانی شر تروریست‌ها را از سر بشریت کم کرد.

رفیعی آتانی اظهار کرد: بنا به سخنان سردار، ایران قرارگاه حسین بن علی (ع) است در قرارگاه چند رکن باید رعایت شود؛ قرارگاه باید فرمانده و هدف داشته باشد و آن هدف نیز قابل تصرف باشد، قرارگاه باید نیروی عمل‌کننده و پشتیبان‌کننده داشته باشد.

در قرارگاه حسین‌بن علی(ع) کدخدای جهان را قبول نداریم

وی افزود: امام حسین (ع) به ما آموختند باید سرمان را بلند کنیم و تنها برای خداوند متعال سر فرود آوریم؛ ما کدخدای دهکده جهانی را قبول نداریم چون ما در قرارگاه حسین بن علی (ع) هستیم.

وی تشریح کرد: حادثه ۱۹ دی و قیام مردم قم را هم گرامی می‌داریم که این حادثه مسیر انقلاب را روان کرد، خاستگاه انقلاب خاستگاه دینی و مرجعیت است. فراموش نکنیم در ۱۹ دی سال ۶۵ عملیات کربلای ۵ انجام شد؛ در ۴ دی ۶۵ عملیات کربلای چهار انجام‌شد و این جزو حوادث استثنایی دنیاست؛ من تاریخ جنگ‌های دنیا را مطالعه کردم برای اولین بار در دنیا پس از ۱۵ روز عملیات دوم طرح‌ریزی شد و این عملیات کربلای پنج نام گرفت؛ عملیات کربلای چهار عاشورای رزمندگان قزوینی است و بازماندگان این عملیات بدون بازگشت به قزوین پس از ۱۵ روز در عملیات کربلای پنج حاضر شدند.

هر کاربر مجازی یک لشکر یک‌نفره است

رفیعی آتانی با تاکید بر اینکه مردم مجری برنامه‌های دهه بصیرت باشند، افزود: سپاه صاحب‌الامر (عج) در قزوین خودش را میزبان مراسم‌ها نمی‌داند؛ علاقه‌مندیم که این پاسداشت‌ها توسط مردم انجام شود، در شرایط امروز هر کاربر مجازی یک لشکر یک نفره است و ‌می‌تواند در میدان جهاد نرم مبارزه کند، این روزها کاربران فضای مجازی دشمن را به هراس انداختند.

وی مطرح کرد: بیش از ۸۰ عنوان برنامه و بیش از ۱۵۰ ریزبرنامه برای دهه بصیرت طرح‌ریزی شده است که از ۹ تا ۱۹ دی برگزار خواهند شد. تمام پایگاه‌ها، حوزه‌ها و نواحی بسیج پای‌کار هستند تا برنامه‌های این دهه را پرقدرت انجام دهند.

فرمانده سپاه صاحب‌الامر(عج) گفت: تشییع ۵ شهید از برنامه‌های شاخص این دهه است که ۲ تن از آنان از طریق آزمایش دی ان ای شناسایی شدند و پس از سال‌ها دوری در شهر خود آرام خواهند گرفت، برنامه تشییع این شهدا در گلزار شهدای قزوین برگزار خواهد شد. دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) نیز در این دهه میزبان میهمانان داخلی و خارجی و فرماندهان جبهه مقاومت خواهد بود.

رفیعی آتانی اعلام کرد: ۱۱ دی میزبان فرمانده نیروی دریایی سپاه خواهیم بود همچنین در دهه بصیرت سرداران عراقی، آبنوش و صابری میهمان قزوین خواهند بود و در برنامه‌ها حضور پیدا خواهند کرد. همچنین در این مدت نمایشگاه‌های متفاوتی برنامه‌ریزی شده است و در تلاش هستیم نمایشگاه‌ها به کارگاه‌ها و نشست‌های بصیرتی تبدیل شوند.