معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین گفت: رسانهها میتوانند دیده بانان و مدافعان حقوق عامه باشند و سوت زنی کنند و ترک فعلها را که خیلی خسارت بار هم است اعلان کنند و کوتاه نیایند.
علی فولیان به مناسبت هفته قوه قضاییه در بین جمعی از خبرنگاران بسیجی استان قزوین، یکی از معضلات کنونی دستگاه قضایی را افزایش ورودی پروندهها و رنج و آسیب دیدن همکاران قضایی و مردم از تعدد و تکثر پروندههای کیفری و حقوقی اظهار کرد: هر چه قدر پروندههای قضایی بیشتر باشد اطاله دادرسی، نارضایتی عمومی و کاهش دقت در دادرسی را به دنبال خواهد داشت.
وی ریشهیابی و علت یابی درصد رشد و فراوانی جرائم در جامعه را از سوی سازمان های متولی ضروری دانست و افزود: ناآگاهی به حقوق شهروندی، ترک فعلها، غفلتها و کوتاهی ها و اهمال در انجام وظایف و علل متعدد دیگر را از علل وقوع جرم در کنار عوامل دیگر ذکر و خاطرنشان کرد: معاونت پیشگیری به عنوان معاونت کاملا علمی و اجتماعی با ظرفیتهای گسترده موجود در متن اجتماع، جرائم را آسیب شناسی میکند با ارائه راهکار در کنترل و کاهش جرم گام برمیدارد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین ادامه داد: در دو سال اخیر توانستهایم به جامعه بقبولانیم که پیشگیری چیست و صاحب آن کیست این در حالی است که پیشگیری در ابتدا وظیفه دستگاه قضایی نیست و بیرون از دستگاه قضایی باید علل ناهنجاریها همچون سرقت، اعتیاد، سگ گردانی و… را جستجو کرد و دستگاههای متولی باید پاسخگو باشند و دستگاه قضایی در ردیف آخر باشد.
فولیان به راهبرد جدید قوه قضائیه و اجتماعی شدن این قوه منبعث از سند تحول و فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره و اضافه کرد: باید به سمت مردم، ظرفیتهای اجتماعی، دانشگاهیان، نخبگان، مطالبه گران، سازمانهای مردم نهاد، فعالان و کنشگران اجتماعی برای ایجاد عدالت مردم محور و پیشگیری حرکت کنیم.
پیشگیری کمهزینهترین راهبرد در کنار برخورد است
وی خاطرنشان کرد: معاونت پیشگیری از وقوع جرم مدیریت در حوزه پیشگیری و احصا و مشخص کردن وظایف ادارات مختلف و رسانهها و بدنه دولت و حاکمیت و مردم است و در نظارت و راهبری و تقسیم کار و ایجاد هماهنگی بین دستگاهها گام بردارد تا جرمی رخ ندهد که باید گفت پیشگیری کم هزینهترین و آسانترین راهبرد در کنار برخورد و ایجاد امنیت و آرامش و نظم است.
این مسئول تاکید کرد: از رسانهها درخواست میشود ما را همکاران خودشان بدانند چرا که رسانهها میتوانند دیده بانان و مدافعان حقوق عامه باشند و سوت زنی کنند و ترک فعلها را که خیلی خسارت بار هم است اعلان کنند و کوتاه نیایند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین با اشاره به وجود بیانصافی و ناعدالتیها در برخی رسانهها افزود: اگر رسانهها میخواهند مطالبهگر باشند باید نگاههای حزبی و رفاقتی را کنار بگذارند؛ اگر هم در دستگاه قضایی در خصوص برخی رسانهها اتفاقاتی میافتد به دلیل این بوده که مطالبهگری در چارچوب قانون نبودهاست.
فولیان به برگزاری کلاسهای آموزشی و هماهنگی بیشتر با رسانهها اشاره و ادامه داد: رسانهها باید در فرهنگسازی در زمینه پیشگیری از جرم و افزایش دانش حقوقی مردم اطلاعرسانی کنند و خودشان در فضای جرم قرار نگیرند و غیرقانونی مطالبهگری نکنند.
وی اضافه کرد: تا زمانی که رسانهها در چارچوب مطالبه گری قانونی کنند از آنها حمایت و پشتیبانی میکنیم و نباید مطالبهگری در قالب اتهام زنی نباشد که آمادگی داریم به عنوان مشاور امین با رسانهها همکاری کنیم تا منجر به پرونده سازی برای آنان نشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: به شرطی که رسانهها در اجرای حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم اطلاعرسانی کنند و مردم و دولت را برای پیشگیری بسیج کنند از آنها حمایت قضایی و قانونی صورت میگیرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان قزوین با اشاره به بخشنامه جدید دادستان کل کشور مبنی بر ساختار نظام مند مطالبهگری بیان کرد: به صورت ماهانه و فصلی جلسه ای با حضور مطالبهگران برای نحوه گزارشگری توجیه قانونی برگزار میشود و برنامهریزی حمایتی از آنان برای از دست ندادن روحیه صورت میگیرد.